Avto > Na Štrom
32133 ogledov

Kalvarija: Lastnik električnega šest dni ostal "ujet" na hrvaški polnilnici

Polnilnica za e-avte polnilna postaja Profimedia
Cenjeni hrvaški zdravnik je šest dni ostal ujet na bencinski črpalki na Ravni Gori na Hrvaškem, kjer je hitra 150 kW polnilnica za električne avtomobile.

Dr. Damir Matovinović, cenjeni zdravnik in dolgoletni direktor Ortopedske bolnišnice Lovran, je s svojim električnim avtomobilom subaru soltera doživel pravo kalvarijo, piše hrvaški časnik Novi list. 

Kljub temu, da je imel v bateriji shranjene relativno dovolj energije, se je odločil, da jo napolni, saj ni želel, da bo njegova prva jutranja skrb polnjenje baterije vozila. Matovinović, ki je spregovoril za Novi list je pojasnil, da se stalno vozi na relaciji Reka - Zagreb, tako da imam dovolj izkušenj s kakovostjo in hitrostjo bencinskih servisov.

Subaru soltera | Avtor: Subaru Subaru

"Ko sem vozilo priklopil, ni bilo niti najmanjšega dvoma, da se bo po nekaj minutah – pretok energije ustavil," pojasnjuje Matovinović. Zgodilo se je, da se je povezovalni kabel zataknil, zato je stopil k osebju bencinske črpalke in prosil, da ga poskušajo sprostiti, da bi lahko po ponastavitvi sistema nadaljeval s polnjenjem baterije vozila.

"Šla sva do avta, a vse skupaj ni obetalo nič dobrega. Kot se nam je zdelo, je bil kabel stopljen v vhodni polnilni del avtomobila, zato je bilo treba poklicati resno servisno pomoč. Z moje strani ni bilo nobenih težav, saj sem že leta voznik subaruja. Zamenjal sem kar osem njihovih modelov, to so res kakovostni avtomobili," pravi zdravnik in dodaja, da je bila težava na nasprotni strani, saj se avtomobil ni 'odlepil' od polnilne postaje.

Kaj, če bi se to zgodilo turistu in to je mogoče?

Pravi, da je podporo za stranke poklical skupaj 16-krat. Prvi dan je obupal, da bo odklopil avto, zato je zapustil Ravno Goro v upanju, da bo naslednji dan rešil situacijo. Začeli so se telefonski klici, a brez uspeha.

Subaru soltera | Avtor: Subaru Subaru

Pravi, da so bili na drugi strani strokovni mladi ljudje, ki pa nimajo moči vplivati ​​na nekatere funkcije in procese. "Moj avto je bil šest dni ujet na Ravni Gori! Od lastnikov tistih polnilnic skoraj en teden ni šel nihče na Ravno Goro. Čeprav je bilo očitno, da je kriv njihov sistem. Tudi če ni, si predstavljajte, da ste turist, ki se s polnim avtom prtljage odpravlja na neko jadransko destinacijo in se mu to zgodi? In to je zelo možno zaradi vsaj dveh stvari, o katerih sem se osebno prepričal - kakovosti polnilnic in njihove tehnične podpore," pojasnjuje Matovinović.

Sumi se, da je prišlo do 'električnega udara', ko se je zaradi nenadnega dotoka prevelike količine energije polnilec segrel in stopil plastične dele, kabel in njegov avto pa sta bila povezana kot 'popkovina'.

Novi list piše, da je moral serviser opraviti zelo obsežen poseg, s katerim so ločili odtopljeni del avtomobila, škoda pa je bila ogromna, merila se je v tisočih evrih. Matovinović bo tako odškodnino kot poravnavo drugih stroškov zahteval po sodni poti.

Subaru soltera | Avtor: Subaru Subaru

"Ne vem, kaj naj rečem. Sem izkušen voznik, za volanom imam več kot pol stoletja, električni avtomobili so mi všeč zaradi njihove ekološkosti, dinamike in številnih drugih prednosti. Na žalost je zelo težko najti takšne besede za polnilnice," je sklenil Matovinović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Zoran
    StarMačk 00:30 17.maj 2024.

    Dragi avtor, iz prispevka je več kot očitno razvidno, da na električni polnilnici za 6 dni ni ostal ujet lastnik električnega avtomobila, kot je zapisano v naslovu, ampak je tam zaradi "zašvasanega" kabla za 6 dni obtičal njegov Subaru!

  • Kmodri_ 18:28 16.maj 2024.

    Zelena nategilnica!

  • becar 18:07 16.maj 2024.

    Kaj naj rečem, meni se to ne more zgodit hahahaha. Kar kupujte tole sranje.