Kranj
2630 ogledov

Kranj preureja zgodovinsko trgovsko šolo v sodobno podružnično šolo

Nekdanja trgovska šola v Kranju Arhiv Mestne občine Kranj
Na Župančičevi ulici v Kranju se je začela težko pričakovana obnova tudi notranjosti stavbe nekdanje trgovske šole, ki bo že naslednje šolsko leto postala vitalni del Osnovne šole Jakoba Aljaža.

Projekt, vreden več kot milijon evrov, financira Mestna občina Kranj, izvedba del pa bo zaključena že do avgusta letos. Namenjen je izgradnji novih, sodobno opremljenih učilnic, ki bodo locirane v pritličju in prvem nadstropju obnovljene stavbe. Urejen bo tudi napreden sistem prisilnega prezračevanja, ki bo zagotavljal optimalno kakovost zraka, hkrati pa bo pripomogel k večji energetski učinkovitosti zgradbe. Energetsko sanacijo ovoja stavbe so sicer opravili že v prejšnjem letu.

Za učence in zaposlene bo na voljo tudi nova telovadnica, opremljena z vso potrebno infrastrukturo za telesno vzgojo, ter razdelilna kuhinja, ki bo poskrbela za topel obrok. Načrti vključujejo tudi manjšo knjižnico, kar bo dodatno obogatilo izobraževalno izkušnjo na šoli. Tudi dostopnost je ključni del obnove. Zgrajena bo namreč klančina za lažji dostop osebam z omejenim gibanjem, prav tako pa bo vgrajeno notranje dvigalo, ki bo omogočilo lažje premikanje po stavbi. To bo še posebej pomembno za transport hrane med nadstropji.

Za izvedbo projekta je bilo izbrano podjetje ECLECTUS gradbeništvo, Jagoš Kljakić s.p., v partnerstvu z G.V. d.o.o. Sklenjena pogodba v višini 1.085.352,27 evrov z DDV je obetaven znak, da bo Kranj kmalu pridobil izjemno pridobitev za svoje mlade prebivalce. Z obnovo nekdanje trgovske šole se Kranj ne samo odziva na trenutne potrebe, temveč tudi zre v prihodnost, kjer bo izobraževanje mladih potekalo v stimulativnem in spodbudnem okolju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.