Magazin > VIP
2231 ogledov

Baby Lasagna zavrnil 50 tisoč evrov, ki mu jih ponuja vlada, to je razlog

Andrej Plenković in Baby Lasagna X/Andrej Plenković
Zavrnil vrtoglavo vsoto ...

Po tem, ko mu je hrvaška vlada ponudila 50.000 evrov, se je oglasil Baby Lasagna. Andrej Plenković je namreč na seji tehnične vlade napovedal, da bo Marka Purišića, bolj znanega kot Baby Lasagna, po njegovem neverjetnem uspehu in osvojenem drugem mestu na letošnji Pesmi Evrovizije finančno nagradil, piše 24 Sata.

Odločili so se, da mu ponudijo 50.000 evrov nagrade za "ogromno promocijo" Hrvaške. A Marko pravi, da želi, da gre denar v humanitarne namene. "Zahvaljujem se hrvaški vladi za denarno nagrado v višini 50.000 evrov. Vendar tega denarja ne morem sprejeti. Lahko bi navedel veliko razlogov, zakaj, a prvi, najpomembnejši in zadosten je, da je veliko drugih posameznikov in organizacij, ki jim bo ta denar veliko bolj pomagal," je zapisal. Navedel pa je tudi, komu naj vlada nameni ta denar: "S tem prosim gospoda Plenkovića, da v mojem imenu in v imenu hrvaške vlade donira 25.000 evrov Inštitutu za pediatrično onkologijo in hematologijo z Dnevno bolnišnico Mladena Ćepulića. Ostalih 25.000 evrov pa bi rad namenil Inštitutu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo hematopoetskih matičnih celic KBC Zagreb. Hvala," je dejal.

Lasagna je s to potezo zagotovo še povečal svojo priljubljenost in pridobil veliko več kot 50 tisočakov, to je velika naklonjenost domačega in mednarodnega občinstva, ki dere na njegove napovedane koncerte. 

Komentarjev 4
  • sandi76 18:58 16.maj 2024.

    Narodu se je odpeljalo. Nek pevec dobi nagrado, pa to ni videl svet. Čisti populizem !

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 15:22 16.maj 2024.

    Torej nagrade ni zavrnil, ampak jo je podaril v dobrodelne namene...Če bi jo zavrnil, nihče ne bi dobil ničesar...

  • Majazmaja 15:00 16.maj 2024.

    Bravo! Ampak vsi pozabljajo, da popolnoma za vsem, kar mladenič predstavlja, stoji njegova partnerka. Ona ga je poskrbela za celoten evrovizijski nastop (že od nacionalnega izbora naprej), skrbi za celotno njegovo medijsko podobo (družbene medije, spletno trgovino ...), pove mu, ...prikaži več kaj naj obleče, reče, kako naj se postavi, itd. Dejansko ga je ustvarila/ga ustvarja ona, kar tudi prizna. Njena družina poskrbi za fotografije, posneli so videospot itd.

Sorodne novice