Magazin > VIP
28346 ogledov

Povsem drugačna: V javnosti posnetki Nuše Derenda

Nuša derenda instagram
Kakšna sprememba!

Še preden je začela uspešno glasbeno kariero, je bila Nuša Derenda del nekoč legendarnega banda Karavan's, s katerim so veliko nastopali v Nemčiji in Švici. Na leto so imeli okoli 180 koncertov. V tem bandu pa ni bila edina, ki si je zgradila uspešno solo kariero. Del banda je bil namreč tudi Simon Gomilšek, ki je kasneje s svojo Diano ustanovil Duo Platin, s katerim sta nas leta 2004 zastopala celo na Evroviziji, tako kot Nuša leta 2001.

Nuša je bila del banda več kot sedem let, nedavno pa je v javnosti zaokrožil več kot 30 let star posnetek skupine Karvan's, na katerem je tudi znana voditeljica Alenka Kesar, takrat še Mirt. Na posnetku pa Nuša ne poje, temveč igra kitaro in je s temnimi lasmi in trajno videti povsem drugačna kot danes, ko prisega na ravne svetle lase. Poleg Nuše in Simona je v bandu nastopal tudi Nušin soprog Frenk, s katerim pa sta se poznala še pred Karavan'si. 

Nuša je band zapustila, ker se je odločila za materinstvo, čeprav je še z mesec in pol starim sinom Matevžem za 15 dni odpotovala na nastop v tujino: "To je bilo res naporno, čeprav je z mano odšla tudi moja mama. Takrat sem se odločila, da se za nekaj časa posvetim materinstvu in dobila še drugega sina."

Kasneje je začela tudi zelo uspešno solo kariero, ki traja še danes. Z njo je še bolj prepoznavna kot s Karavan'si, sploh po nastopu na Evroviziji. "Takrat sem res garala, danes pa je malo bolj umirjeno, a ravno prav. Redko še nastopam pozno v noč, tudi zabave so drugačne, ljudje se prej odpravijo domov z zabav," še dodaja ena naših najbolj znanih pevk.
 

Komentarjev 3
  • Ender3 18:02 17.maj 2024.

    Ma che faca brutta..

  • ivo5 13:46 17.maj 2024.

    Dobra in dobro popravljena.

  • metod7 10:57 17.maj 2024.

    Nuša je popolnoma v redu. Je kvalitetna vokalistka, pa še v "okrasnem" pomenu zelo paše na oder.

Sorodne novice