Magazin > VIP
95556 ogledov

Umrla ena največjih TV legend iz našega otroštva

Svečka, sveča, smrt, žalovanje Profimedia
V 98. letu starosti je umrla igralka Gudrun Ure, zvezda legendarne serije Super babica.

Na svojem domu v Londonu je  v 98. letu starosti umrla igralka Gudrun Ure, novico pa je potrdila njena nečakinja Kate McNeil, poroča Guardian. Svojo kariero je začela v gledališču z Orsonom Wellesom, kasneje pa je nastopala v filmih in televizijskih serijah, vključno z Umori v Midsomerju. Igrala je tudi v filmu Mož z milijonom.

Številnim generacijam otrok je bila poznana kot Super babica, ki jo je upodobila, ko je bila stara 59 let, serija pa je bila predvajana med letoma 1985 in 1987 in je imela 27 delov. Serija se odvija v izmišljenem mestu in spremlja Willarda, 12-letnega londonskega šolarja z disleksijo, ki ga ljudje zbadajo in se zato za božič odpravi k babici na Škotsko. Nato odkrije, da je pod jezerom Loch Ness tajna vohunska baza, ki jo nadzoruje zlobnež. Ker ima njegova babica supermoč, se je z njeno pomočjo odločil ustaviti zlobneža, ki je hotel povzročiti podnebne spremembe na Zemlji. 

Tematika, ki je bila že takrat zelo aktualna in je danes še toliko bolj. V seriji je nastopilo veliko angleških zvezdnikov in športnikov tistega časa, George Best, Spike Milligan, Eric Bristow, Roy Kinnear in komik Billy Connolly, nastala pa je po otroških knjigah Super Gran pisatelja Forresta Wilsona.

Ure je bila rojena 12. marca 1926 na Škotskem. Leta 1951 je zaigrala kot Desdemona v odrski uprizoritvi Othella v režiji hollywoodske legende Orsona Wellesa in je sinhronizirala tudi nastop Suzanne Cloutier v Wellesovi filmski priredbi. Pojavila se je v nekaj televizijskih serijah, Casualty, Midsomer Murders, The Crow Road, T-Bag And The Pearls of Wisdom in The 10th Kingdom. Zaslovela pa je šele v zrelih letih, in sicer z vlogo Super babice, s katero si je prislužila status legende. Ure je bila več kot 40 let srečno poročena z Johnom Ramseyjem, ki je umrl leta 2008, poroča Index.hr.

Komentarjev 2
  • Pierre 11:00 17.maj 2024.

    Naše otroštvo je bilo v Sloveniji, ne v Angliji!!!! WTF??????

Sorodne novice