Šport > Kolesarstvo
1159 ogledov

Italijan izenačil dosežek Pogačarja

Jonathan Milan Profimedia
Jonathan Milan se je na tokratni dirki po Italiji pridružil Tadeju Pogačarju pri treh etapnih zmagah.

Italijanski printer Jonathan Milan (Lidl-Trek) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) sta na letošnjem Giru skupaj pobrala že šest etapnih zmag, preostali kolesarji so jih zbrali sedem.

Milan je bil tokrat najboljši v ravninski 13. etapi dirke po Italiji. Na skoraj povsem ravninski trasi med krajema Riccione in Cento, dolgi 179 km, je imel za tretjo zmago na letošnjem Giru Milan največ moči v ciljnem sprintu glavnine.

Pogačar je etapo končal v glavnini in tako obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Kolumbijec Daniel Felipe Martinez (Bora-hansgrohe) na drugem mestu zaostaja za 2:40 minute, tretji Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) pa 2:56.

Za Milana je to 11. zmaga v karieri. Milan je bil na najboljši še v četrti in 11. etapi. V ciljnem sprintu je ugnal Poljaka Stanislawa Aniolkowskega (Cofidis) in Nemca Phila Bauhausa (Bahrain-Victorius).

Pogačar je etapo končal na 20. mestu v času zmagovalca. Luka Mezgec (Jayco AlUla) je bil tokrat 17, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) je zaostal 1:08 minute in bil 114., Domen Novak (UAE Emirates) pa 2:10, zasedel je 144. mesto.

"Do zdaj se je v vsaki etapi nekaj zgodilo in tudi danes ni bilo izjeme. Bila je ravninska, a z nekaj ovinkastimi cestami in malo vetra. Ineos je nekaj poskušal, a smo bili kot ekipa zraven, prav tako ni bilo dovolj bočnih vetrov, bolj je pihalo proti nam. Če bi bil na njihovem mestu, bi tudi sam poskusil kaj takega. Upam, da bom jutri imel enake občutke kot na prejšnjem kronometru in da bom etapo končal zelo močno. Potem nas v nedeljo čaka kraljevska etapa in to bo lep dan," je po etapi dejal Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V soboto bo na vrsti še drugi kronometer na Giru, dolg 31,2 km, med krajema Castiglione delle Stiviere in Desenzano del Garda. V prvi vožnji na čas v sedmi etapi dirke je bil najboljši Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice