Šport > Moto športi
274 ogledov

Albon ni več kandidat za Hamiltonov sedež

Alexander Albon Epa
Tajski dirkač Alexander Albon je podpisal dolgoročno pogodbo z Williamsom.

Osemindvajsetletni Alexander Albon je z ekipo Williams v svetovnem prvenstvu formule ena sklenil dolgoročno prihodnost. Z britansko ekipo je podpisal večletno podaljšanje pogodbe, je na svoji spletni strani objavila F1.

Tajskega voznika so povezovali tudi z Mercedesom, saj se bo leta 2025 po odhodu Lewisa Hamiltona v Ferrari sprostil eden izmed sedežev.

Wolff F1 Šport Wolff se je izognil neprijetni temi: "Lahko govorimo o čem drugem?"

Toda Albon se je namesto tega odločil, da bo ostal pri Williamsu, potem ko je v sezoni 2023 dosegel 27 od 28 točk britanske ekipe v seštevku SP. Ekipa je v seštevku konstruktorjev končala na sedmem mestu, kar je njena najboljša uvrstitev po letu 2017. A v letošnji sezoni Albon še ni privozil točke.

Adrian Newey Eden največjih Šport Red Bull potrdil odhod tehničnega čarovnika

"Izjemno sem vesel, da ostajam pri ekipi Williams in da bom še naprej delal s tako nadarjeno in predano ekipo. Začetek leta je bil težak, a odkar sem se pridružil Williamsu, smo skupaj dosegli velik napredek in videl sem velike spremembe, ki so se dogajale v ozadju, da bi nas vrnile v ospredje," je ob podaljšanju dejal Albon.

Pri Williamsu niso navedli, koliko časa bo trajala Albonova nova pogodba, so pa dejali, da bo obnovljena pogodba z 28-letnikom rojenim v Londonu prenesla "partnerstvo v novo obdobje formule 1 in novih predpisov v tem motošportu ter kaže na skupno prepričanje o vzponu ekipe".

Alexander Albon | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.