Svet
43390 ogledov

19-letnik umrl po operaciji za zmanjšanje želodca

Operacija želodca Profimedia
Odprta preiskava zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti.

V Italiji je 19-letni fant, ki je tehtal 160 kilogramov, prestal operacijo zmanjšanja želodca. Nekaj dni po odpustu iz klinike v Arezzu, se je začel slabo počutiti, poroča Il Messaggero.

Obdukcijo so opravili danes. Dala bo odgovore na vprašanje, ali je bila za smrt mladeniča kriva operacija. 

Bolečine v trebuhu

Mladenič je prestal operacijo sredi aprila, odpuščen je bil v nedeljo, 21. aprila.

Že v četrtek, štiri dni po odhodu domov, je občutil bolečine v trebuhu. Te so bile tako hude, da je odšel na urgenco. Tam so mu naredili nekaj preiskav, ki pa niso pokazale na nič skrb vzbujajočega, zato je odšel domov.

Že takoj naslednji dan se je znova slabo počutil, zato so svojci poklicali številko za klice v sili. Ko je pripeljalo reševalno vozilo, je imelo zdravstveno osebje težave pri prevozu mladeniča. Vse skupaj se je tako zelo zavleklo, da je prišel v bolnišnico šele tri ure kasneje.

Žal je že štirideset minut po sprejemu v bolnišnico umrl. 

V nedeljo je oče 19-letnika podal prijavo karabinjerjem, prijava je že prispela na mizo dežurnega tožilca.

Domov z urgence poslali tudi 65-letnika

Prijavo zoper zdravstveno osebje so podali tudi v bližini Vidma. Zaradi pljučne embolije je namreč preminil 65-letni moški, iz urgence pa so ga pred tem poslali domov kar dvakrat, piše TGCOM24.

Dva dni pred smrtjo je moški zaradi težav z dihanjem dvakrat v roku 48 ur obiskal urgenco. Zdravstveno osebje ga je dvakrat poslalo domov. 

Žena in hči sta po smrti soproga in očeta vložili prijavo, tožilstvo v Vidmu je odredilo obdukcijo ter začelo preiskavo zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti. 

Hrvaški gasilci - fotografija j esimbolična Prometna nesreča Svet Hrvaška: v nesreči zgorel avto slovenskih registracij policija Slovenija Slovenija Slovenija V Kolpi našli človeško okostje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pierre 19:22 03.maj 2024.

    Me zanima kaj so delali starši ko se jim je otrok debelil pred očmi?

  • Ender3 18:05 03.maj 2024.

    Patološka debelost, ki so jo hoteli z operacijo zdravit. Zdravnikom ne bo kaj očitati, ker po 24 urah ne nosijo neposredne odgovornosti za poseg. Tako velja pri nas, ne vem pa kako je v Italiji ?