Kranj
8699 ogledov

Alkohol ne sodi na kolo

Nesreča kolesarja Profimedias Fotografija je simbolična.
Na cesti med Šenčurjem in Kranjem je starejša kolesarka zaradi prehitre vožnje in pod vplivom alkohola padla in se poškodovala.

V nedeljo nekaj čez 15. uro so kranjski policisti obravnavali nesrečo, v kateri je bila udeležena 70-letna kolesarka. Med vožnjo na relaciji med Kranjem in Šenčurjem je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad kolesom ter padla, pri čemer se je telesno poškodovala. Dodatno skrb pa vzbuja dejstvo, da je bila pod vplivom alkohola, saj so izmerili 0,45 mg/l. Na kraju ji je nudila pomoč zdravstvena ekipa, ki jo je nato prepeljala v zdravstveno ustanovo. Trenutno policisti vodijo prekrškovni postopek.

V luči tega dogodka policija apelira na kolesarje, naj bodo bolj pozorni in odgovorni v prometu. Priporočajo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, gostoti prometa ter uporabljajo kolesarske steze ali kolesarske pasove, če so na voljo. Če teh možnosti ni, naj vozijo po desnem robu vozišča na varni razdalji od roba. Ključno pa je, da se kolesarji zavedajo svoje odgovornosti do sebe in drugih udeležencev v prometu.

Poleg tega policija poudarja preventivne ukrepe, ki bi lahko preprečili podobne nesreče. Kolesarje pozivajo, naj se odrečejo alkoholu in prepovedanim drogam, uporabljajo kolesarske čelade, ki so sicer obvezne do 18. leta starosti, se odpovejo uporabi slušalk in mobilnih telefonov med vožnjo ter skrbijo za svojo vidnost v prometu. Spoštovanje prometnih pravil je ključnega pomena za varnost vseh udeležencev, zato je nujno, da se kolesarji zanje dosledno držijo.

Poleg skrbi za lastno varnost policija poziva kolesarje, naj poskrbijo tudi za varnost svojih koles. Priporočljivo je, da jih ustrezno zavarujejo s ključavnicami in jih ne puščajo brez nadzora na javnih mestih.

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.