Slovenija > Črna kronika
4125 ogledov

V goreči hiši našli zoglenelo truplo

Požar-Idrija-5.5.2024 PGD Idrija
Idrijski prostovoljni gasilci so včeraj posredovali v požaru stanovanjske hiše. V njej so našli mrtvega stanovalca.

Na popraznično nedeljo je zagorela hiša v Grilčevi ulici v Idriji. Požar je žal zahteval smrtno žrtev. "Včeraj ob 7.39 so bili policisti operativno-komunikacijskega centra policijske uprave Nova Gorica obveščeni o požaru v  stanovanjski hiši v Idriji, v kateri je bila ena oseba. Poleg policistov PP Idrija je bilo na kraj napoteno večje število gasilcev PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija. Med gašenjem so gasilci v objektu našli zoglenelo moško truplo. O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški kriminalisti pri preiskavi okoliščin obravnavanega primera zaenkrat niso ugotovili znakov morebitne nasilne smrti oziroma ni bilo ugotovljeno, da bi bila smrt posledica uradno pregonljivega kaznivega dejanja," je sporočil Dean Božnik s PU Nova Gorica.

Kot je še dodal, je zdravnica ZD Idrija odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega: "V nadaljnjem postopku bo tudi ugotovljena in potrjena identiteta umrlega. Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin, da bi ugotovili natančen vzrok požara."

Po besedah poveljnika PGD Idrija in vodje včerajšnje intervencije Andreja Bezeljaka je na kraj požara prihitelo 14 gasilcev s tremi vozili: "Zgornje nadstropje je bilo povsem zadimljeno in tam smo našli truplo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.