Slovenija
1868 ogledov

Začenjajo se volitve, na katerih je zmagovalec že znan

Bojana Beović, Janez Janša Saša Despot
Edina kandidatka je lahko izvoljena že z enim samim glasom.

Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) izbira novo vodstvo. Okoli pet tisoč članov lahko glas za novo predsednico in člane skupščine ZZS oddajo do 14. maja. Do 10. ure tega dne morajo prispeti volilni listi iz glasovanja po pošti, hkrati se ob 10. uri tega dne zaključi glasovanje z uporabo elektronske tehnologije. 

Za nov štiriletni mandat na čelu ZZS se vnovič poteguje sedanja predsednica Bojana Beović, ki je tudi edina kandidatka. Njena izvolitev ni pod vprašajem, saj število glasov, ki jih mora prejeti, ni opredeljeno. Za izvolitev je torej dovolj že en glas. Dva mandata je Zdravniško zbornico doslej vodil le Marko Bitenc, eden najvplivnejših zasebnih zdravnikov. 

Mag. Marko Bitenc, dr. med. | Avtor: arhiv Kirurgija Bitenc Zdravnik mag. Marko Bitenc, dr. med. arhiv Kirurgija Bitenc

Na zadnjih volitvah so se za vodilni položaj prijavile tri kandidatke: takrat aktualna predsednica Zdenka Čebašek Travnik, Tanja Petkovič in Bojana Beović, ki je tudi dobila največ glasov. 

Na predzadnjih volitvah pa je bilo kandidatov pet: Zdenka Čebašek Travnik, Gordana Kalan Živčec, Andrej Možina, Boštjan Kersnič in Miro Lasbaher. Največjo podporo je dobila Zdenka Čebašek-Travnik.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 10
  • Kmodri_ 17:24 06.maj 2024.

    Zmagalo bo ljudstvo, ko parazitski FIDES zatrlo!

  • munja 17:11 06.maj 2024.

    Endrek3 a ti si pa kredibilen, da kvasiš neumnosti in smetiš po forumu ?? Izvolili si bodo takšno osebo, kot si jo zaslužijo brez tvojih butastih komentarjev.

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:09 06.maj 2024.

    To je samo v Sloveniji,sramota