Šport > Kolesarstvo
3058 ogledov

Remco nazaj na kolesu, še prej na nogometni tekmi svojega kluba

Remco Evenepoel Profimedia
Belgijski kolesarski as si je vzel čas za ogled tekme, bil je navdušen.

Remco Evenepoel se je po hudem padcu na dirki po Baskiji vrnil na kolo. V okolici svojega doma je tako opravil prvi trening na prostem, prevozil je okoli 100 kilometrov. V maju ga čakajo višinske priprave za Tour de France, na začetku junija pa bo prvič tudi nastopil, ko se bo začel kriterij Dauphine.

V času okrevanja, zlomil si je ključnico in lopatico, si je Belgijec sicer vzel čas tudi za nekatere druge aktivnosti, ki so mu pri srcu. Evenepoel je bil v mladosti sicer zelo nadarjen nogometaš, za Belgijo je zbral štiri nastope v izbrani vrsti do 15 in pet nastopov v reprezentanci do 16 let. Kasneje se je posvetil kolesarstvu.

A ljubezen do nogometa je še prisotna, v torek si je tako v Londonu ogledal tudi tekmo svojega najljubšega kluba. In imel je kaj videti! Arsenal je s 5:0 povsem nadigral mestnega rivala, obramba Chelseaja je najprej klonila že po štirih minutah, v drugem polčasu pa prejela še štiri zadetke.

"Ni veliko ljudi, ki vedo, da sem že od otroštva zelo velik navijač Arsenala. Da sem nekoliko zmanjšal pritisk po poškodbah in še pred odhodom na trening kamp, kjer se bom pripravljal na naslednje cilje, sem si prvič v živo ogledal Arsenal. In za kakšno tekmo je šlo," je na socialnih omrežjih ob fotografijah zapisal Evenepoel, ki si je dvoboj na stadionu Emirates ogledal skupaj z ženo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

"Zdaj pa je čas, da se vrnem na delo in se poizkušam vrniti čim močnejši za drugi del sezone," je še zaključil.

Njegov glavni cilj ostaja dirka po Franciji, kjer je pred nesrečno etapo v Baskiji sodil med štiri največje favorite. Kar trije od njih so jo nato skupili na severu Španije. Primož Roglič, ki jo je odnesel s številnimi grdimi odrgninami, prav tako še ni začel z dirkanjem, še slabše pa je stanje dvakratnega zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda. Njegov nastop in branjenje naslova na francoski pentlji je namreč še naprej pod vprašajem.

Ob omenjeni trojici v ožji krog favoritov sodi še Tadej Pogačar, ki pa ga pred Tourom čaka še nastop na Giru.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice