Šport > Košarka
5500 ogledov

Članu Reala povsem počil film: tako se je spravil nad slovenskega sodnika

Mario Hezonja Profimedia
Vroče na evroligaški tekmi: Hrvatu je počil film, verbalno se je spravil na slovenskega sodnika.

Slovenski sodnik Saša Pukl je na včerajšnji evroligaški tekmi med Real Madridom in Baskonio v zadnji četrtini ob zanesljivem vodstvu Reala ekspresno dosodil dve zaporedni tehnični napaki Hrvatu Mariu Hezonju, ki se ni in ni mogel pomiriti zaradi domnevno nedosojenega prekrška. 

Ko mu je Pukl, dolgoletni član evroligaške sodniške družine, dal vedeti, da z njim ni heca in ga predčasno poslal pod prho, pa je Hrvatu, čigar prihodnost pri Real Madridu ostaja neznanka, saj se še ni uspel dogovoriti za morebitno podaljšanje pogodbe, povsem počil film.

Sprva sicer ni razumel oz. ni hotel razumeti, da je dobil dve zaporedni tehnični napaki in da mora posledično zapustiti igrišče, in se je tako še usedel na klop za rezerviste ob minuti odmora. Nato sta k njemu pristopila delegat ekipe Reala Pepe Blanco in sam trener Chus Mateo ter mu sporočila, da mora v garderobo.

Na poti do garderobe pa je nato brcal vse, kar mu je prišlo na pot – od plastenk, pa celo reklamnih panojev z logotipom kraljevega kluba, nato pa se večkrat obrnil proti sodniku Puklu in ga v maternem jeziku opsoval po dolgem in počez. Kletvice niso bile primerne in nadvse vulgarne, zato jih tokrat ne bomo zapisali.

S to potezo pa ni nič kaj navdušil niti navijačev niti vodstva kluba, pri katerem je še bolj izgubil že tako načeto zaupanje, potem ko je zavrnil dve pogodbi, ki sta mu bili ponujeni. 

Real Madrid je sicer dobil tekmo s 101:90, v četrtfinalni seriji na tri zmage pa zdaj beli balet vodi z 2:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.