Šport > Nogomet
619 ogledov

Poškodbi zvezdnikov, en brez polfinala LP, drugi celo brez Eura

Xaver Schlager Profimedia
Šeškov soigralec bo zaradi poškodbe kolena ostal brez EP.

Avstrijski reprezentant sredine igrišča Xaver Schlager je zaradi poškodbe levega kolena odpisan za evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji. Zdravniški pregled je pokazal strgano križno vez, ki pomeni polletno odsotnost z nogometnih igrišč.

Soigralec Benjamina Šeška pri RB Leipzigu se je poškodoval na petkovi tekmi bundeslige s Hoffenheimom (1:1). Čeprav poškodba na prvi pogled ni delovala usodno, so preiskave potrdile, da bo moral 26-letni nogometaš v nedeljo na kirurško mizo.

Xaver Schlager | Avtor: Profimedia Profimedia

Schlager ima sicer že dlje časa težave z ligamenti v kolenu. Pred prestopom iz Wolfsburga v Leipzig leta 2022, je imel strgane vezi v desnem kolenu, letos pa je bil zaradi bolečin v kolenu odsoten dva meseca.

 

Guerreiro izpušča povratno tekmo proti Realu

Bočni igralec Bayerna iz München Raphael Guerreiro pa bo moral zaradi poškodbe gležnja izpustiti povratno polfinalno tekmo lige prvakov proti Real Madridu, so zapisali v bavarskem velikanu na spletni strani.

Tridesetletni Guerreiro je ob sobotnem porazu proti Stuttgartu z 1:3 predčasno končal tekmo zaradi poškodbe po samo 17 minutah, ko je poskušal blokirati strel.

Raphael Guerreiro | Avtor: Profimedia Profimedia

Guerreiro bo manjkal na "prihodnjih tekmah", so navedli, ne pa tudi podatka, kako dolgo bo odsoten. Bavarci so sicer na prvi tekmi polfinala proti 14-kratnim evropskim prvakom iz Madrida remizirali z 2:2, povratna tekma pa jih čaka v sredo.

Bayern ima pred seboj še dve tekmi nemške bundeslige, v sredo pa še gostovanje v Realu in morebitni finale lige prvakov na Wembleyju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice