Šport > Zimski športi
47725 ogledov

Nemški skakalec ganil do solz: "Danes je najtežji dan v mojem življenju"

Eric Fuchs Instagram
Nemški smučarski skakalec je po izpadu iz reprezentance napovedal slovo od profesionalnega športa.

Nemški smučarski skakalec Eric Fuchs je pri 23 letih obupal nad svojimi sanjami. Potem ko ga zveza ni imenovala v reprezentanco za sezono 2024/2025, se je član skakalnega kluba iz Oberstdorfa odločil končati svojo kariero.

V obširnem zapisu na Instagramu je 23-letnik zapisal, da odločitev ni bila enostavna, a mu glede na dosedanje rezultate ni preostalo drugega, kot da resnici naposled pogleda v oči.

skakalnica požar Šport Skakalnice gorele kot za stavo, takšno je stanje danes

Eric Fuchs | Avtor: Instagram Instagram
"Danes je eden najtežjih dni v mojem življenju, če ne kar najtežji," je uvodoma priznal skakalec. "Moji skoki v lanski sezoni so bili slabi (da ne rečem mizerni), zaradi česar sem izgubil podporo ministrstva in bom na tej točki končal svojo kariero."

"Po skoraj dveh desetletjih v smučarskih skokih je to vse prej kot lahek korak. Vseeno je prišel čas, da odrastem in se poslovim od svojih otroških sanj. Sprejeti moram, da preprosto nisem bil dovolj dober. Še posebej mi je žal zaradi družine, ki mi je dala vse, da bi uspel na svoji športni poti. Čeprav vem, da bi bili to pripravljeni ponoviti, imam občutek, da sem jih razočaral. Največja zahvala gre vam. Rad vas imam."

"Prav tako nisem izpolnil svojega velikega cilja, in sicer da bi bil s prijatelji uspešen na ekipnem tekmovanju. Čeprav mi ni bilo vedno lahko, moram priznati, da niti za trenutek nisem obžaloval svojih odločitev. To je bila super izkušnja in kdor ni nikoli skakal, ne bo nikoli razumel prave ljubezni do tega športa. To je najboljši šport na svetu in nič se ne more primerjati z občutkom letenja. Hvala vsem, ki ste me podpirali in mi omogočili, da sem se lahko profesionalno ukvarjal s svojim hobijem," je sporočil.

Jurij Tepeš Direktiva Šport Tepeš: "Imam prepoved govoriti o tem"

Fuchs ni nikoli dobil priložnosti na tekmi svetovnega pokala ali poletni veliki nagradi. Leta 2021 je zastopal Nemčijo na mladinskem svetovnem prvenstvu. Leto kasneje je zmagal na dveh tekmah pokala Fis v Frenštatu pod Radhoštemom. Nastopil je tudi na 13 tekmah celinskega pokala, a se nikoli ni uvrstil med najboljšo deseterico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Fuchs (@fuchser01)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Fuchs (@fuchser01)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 06:42 20.maj 2024.

    Vprašaj Rogliča kaj storiti v takšnem primeru, ne pa jamrat..