Šport > Zimski športi
58784 ogledov

Se res to dogaja? Anamarija šokirala: "Tako žalostno, da se morava ločiti"

Anamarija Lampič in Ricco Gross
1/3
Profimedia
Zdraham v slovenski biatlonski reprezentanci ni videti konca.

Potem ko se je zdelo, da je zgodba o presenetljivem slovesu trenerja Ricca Grossa z mesta glavnega trenerja slovenske biatlonske reprezentance potihnila, pa se je zdaj oglasila ta hip najboljša biatlonka slovenske reprezentance Anamarija Lampič s čustvenim zapisom. A ne le boleče slovo Lampičeve, ki si je z Grossom obetala dobro pripravo na njene prve olimpijske igre v vlogi biatlonke, pač pa presenečajo tudi njene besede, da se vodstvo Smučarske zveze Slovenije o usodi 53-letnega trenerja s tekmovalci ni posvetovalo. 

Rezultati slovenske biatlonske falange so se po slabšem obdobju vendarle začeli dvigovati, zato je marsikoga presenetilo, da je vodstvo reprezentance odslovilo trenerja, s katerim so načrtovali štiriletni cikel sodelovanja. V obrazložitvi Smučarske zveze so trdili, da je razlog za prekinitev sodelovanja neizpolnjevanje rezultatskih pričakovanj, neuradno pa se je govorilo, da naj bi bil razlog za prekinitev sodelovanja finančne narave. Povedano drugače, da je Gross za zvezo predrag strokovnjak.

Anamarija Lampič in Ricco Gross | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri SZS-ju so 11. aprila zapisali, da trenerju in njegovi priznavajo trdo delo in vloženo energijo, a dodali, "da so bili cilji glede dosežkov in sistema dela postavljeni zelo visoko in da ni bil dosežen pričakovani napredek, zato je bila sprejeta odločitev o prekinitvi sodelovanja".

Prekinitve sodelovanja z Grossom pa še danes, torej dobra dva tedna po naznanitvi konca sodelovanja, ni prebolela Anamarija Lampič. Prav slednja je pod Grossom naredila največji napredek v svetovnem pokalu, v lanski sezoni je osvojila skupno 17. mesto v svetovnem pokalu. 

Danes je presenetil njen zapis na Instagramu, ki je požel veliko pozornosti tako medijev kot njenih privržencev. Zapis je objavila v angleškem jeziku, s čimer je sporočilo o nezadovoljstvu z ravnanjem SZS-ja poslala praktično celemu svetu. "Tako žalostno je, da se morava ločiti," je ob objavi skupne fotografije napisala Lampičeva. "Ne razumem, kaj, kdaj, in zakaj se je to zgodilo. Lahko samo povem, da nas biatloncev ni nihče vprašal, kaj si mislimo o tej odločitvi," je še dodala v čustvenem zapisu, ki je bil poln čustvenih emotikonov. 

Lampičeva je zapisa zaključila, da je bil njun skupni cilj, da bosta skupaj dočakala olimpijske igre. "Hvala za vse, kar si me naučil. Te že pogrešam," je sklenila simpatična biatlonka, ki po prehodu v panogo iz tekaških vrst počasi, a vztrajno koraka proti najboljšim. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Rim 15:11 26.april 2024.

    Ni šokirala ona ampak naša zveza. Me zanima koliko bodo dosegli naši trenerji glede na pričakovano. Pa ne sedaj znižat pričakovanja.