Kranj
64 ogledov

V centru Kranja bodo spet širili znanje in veščine

Parada učenja
Tudi v Kranju bo jutri Parada učenja 2024.

Projekt Tedni vseživljenjskega učenja in dogodek Parada učenja opozarjata na pomembnost vseživljenjskega učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih. Slogan »Slovenija, učeča se dežela« odseva prizadevanja vseh sodelujočih, da prispevajo k širjenju znanja in veščin med prebivalci.

Parada učenja, ki jo na Ljudski univerzi Kranj pripravljajo že več mesecev, bo 22. maja 2024 med 9. in 14. uro pred Prešernovim gledališčem ponudila pestro paleto aktivnosti. Sodelovalo bo kar 40 ustanov, društev in organizacij, ki bodo na stojnicah in odru prikazale svoje izobraževalne možnosti ter dejavnosti. Dogajanje obljublja bogat program, ki bo zadovoljil prav vsakogar, od najmlajših do starejših obiskovalcev.

Odrski program se bo pričel ob 9. uri s pozdravnim nagovorom župana, direktorice Ljudske univerze Kranj in predstavnika Andragoškega centra Slovenije. Sledila bo vadba 1000 gibov, ki jo bo vodilo Društvo Šola zdravja, ter nastop domskih pevk »Lastovk« iz Doma upokojencev Kranj. Najmlajši obiskovalci bodo lahko uživali v pesmicah in plesu Zasebnega vrtca Čarobni svet ter nastopu Otroške folklorne skupine v sodelovanju s KUD Jezersko. Za starejše generacije pa bodo zapeli člani Društva upokojencev Šenčur in nastopila skupina KR kitare in citre. Ob 11. uri bo nastopilo Esperantsko društvo Ljubljana z interpretacijo Antona Aškerca v esperantu, medtem ko bo Kotalkarski klub Triglav Kranj predstavil kotalkarski nastop na temo Barbie. Program se bo zaključil s predstavitvijo športa twirling baton, ki jo bo izvedel Mažoretni in twirling klub.

Na stojnicah bo možno pridobiti številne koristne informacije in sodelovati v različnih delavnicah. Med drugim bodo Adecco, Center za poklicno izobraževanje in Center za krepitev zdravja Kranj predstavili svoje programe in možnosti za izobraževanje ter izboljšanje zdravja. Dom upokojencev Kranj bo predstavil svoj novi Dnevni center, Društvo za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja pa bo preko pogovornih kartic obiskovalce ozaveščalo o nasilju in ponudilo pomoč. Gobarsko društvo Kranj bo predstavilo literaturo o gobah in izvajalo delavnice za prepoznavanje gob preko umetne inteligence. Posebno pozornost bo pritegnila stojnica Ljudske univerze Kranj, kjer bodo obiskovalci lahko sodelovali v lovu na zaklad in se seznanili z aktualnimi projekti in izobraževalnimi programi. Mestna knjižnica Kranj bo medtem poskrbela za kreativne delavnice za otroke in izposojo knjig.

Ena izmed najbolj privlačnih točk bo zagotovo presenečenje, ki ga ob 10.30 pripravljajo organizatorji. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v različnih spretnostih, sodelovali v lovu na zaklad in osvojili praktične nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.