Magazin
1700 ogledov

Tega doma niste slišali! Kaj se je v resnici zgodilo šefu Evrovizije ...

Evrovizija Martin Österdahl Profimedia
Pred televizijskimi zasloni tega ni bilo čutiti tako silovito, a odziv množice na s škandalu polni letošnji popevki Evroviziji je bil povsem jasen.

V švedskem Malmöju se je sinoči zaključilo 68. tekmovanje za izbor pesmi Evrovizije. Na dogajanje je temno senco metalo prepričanje nekaterih udeleženk, da bi morali predstavnici Izraela zaradi dogodkov v Gazi prepovedati nastop. 

Nato pa je v soboto dopoldan udarila vest, da so organizatorji tekmovanja diskvalificirali predstavnika Nizozemske Joosta Kleina zaradi njegovega neprimernega obnašanja do ene od kamermank. Okoliščine dogodka, ki se je zgodil na četrtkovem polfinalnem večeru, niso docela pojasnjeni. Klein je veljal za enega tihih favoritov za zmago, ki jo je na koncu odnesel švicarski predstavnik Nemo s pesmijo The Code. 

Poleg množičnih protestov po mestnih ulicah Malmöja, kjer je močno prisotna palestinska manjšina, se je celotno dogajanje preneslo tudi v dvorano, kjer je pod strogimi varnostnimi ukrepi potekala finalna prireditev. 

Pesem izraelske predstavnice Eden Golan so spremljali tako vzkliki nasprotovanja kot odobravanja, dvorana je tudi glasno izražala neodobravanje nad diskvalifikacijo Kleina. 

Ko pa je na oder stopil generalni direktor Evrovizije Martin Österdahl, je sledil vihar, ki se ga gledalci pred zasloni zaradi mikrofonov morda sploh niso zavedali. Po zaslugi Jamesa Roweja, ki je dogajanje spremljal v živo, lahko slišite resnični zvok, ki je spremljal njegov govor.

 

Komentarjev 1
  • tlacan 10:36 12.maj 2024.

    Drugega si niti ni zaslužil. Zanimivo pa bi bilo brati: Kaj se je zgodilo s kamermanko, ki je izzvala incident? On je bil kaznovan zaradi neprimernega obnašanja. Ona ni upoštevala dogovora in nadaljevala kljub jasnemu neodobravanju. Jo je organizator še ...prikaži več nagradil za tako dejanje ali jo je kaznoval? Rekel bi, da je bilo njeno obnašanje skrajno neprofesionalno ampak je mogoče imela taka navodila organizatorja, da preusmeri pozornost stran od Izraelske pevke - Seveda v škodo Nizozemskega pevca.