Magazin > VIP
575 ogledov

Našli so resnično zalezovalko Martho iz Netflixovega hita Baby Reindeer

Baby Reindeer Profimedia
Serija je navdušila mnoge.

Pred kratkim je mnoge navdušila Netflixova serija Baby Reindeer, ki je bila posneta po resnični izkušnji 34-letnega glavnega igralca Richarda Gadda, v seriji Donnyja, ki ga začne zalezovati ženska po imenu Martha, potem ko ji v pivnici, v kateri dela, postreže brezplačno skodelico čaja. 

Zalezovanje je trajalo več kot štiri leta in v tem času mu je zalezovalka poslala več kot 40 tisoč sporočil, za 350 ur glasovnih sporočil, preko 700 tvitov, 46 sporočil na Facebooku, čez 100 strani navadnih pisem in veliko daril. Gadd v seriji prikaže, da so bili žrtve nadlegovanja tudi njegovi najbližji in transspolna ženska, s katero se je dobival. Ob tem je Richard za The Guardian poudaril, da je sam v tej situaciji prav tako velikokrat ravnal napačno.

Oboževalci pa so dobili nadaljevanje serije tudi v resničnem življenju. Britanski voditelj Pierce Morgan je Fiono Harvey, ki je navdihnila lik zalezovalke, povabil v svojo oddajo. Ta je potožila, da so opisani dogodki “fikcija” in “pretiravanje”. Zanikala je, da mu je poslala toliko sporočil, da ga je zalezovala, da je napadla njegovo dekle in nadlegovala njegove starše. Njeno sporočilo Gaddu je, naj jo pusti pri miru, razmišljala naj bi celo o tožbi. Pozorni gledalci so sicer opazili, da so si Fionine izjave večkrat nasprotovale. 

Fiona Harvey | Avtor: Profimedia Profimedia

Fiona je sicer res študirala pravo, a je zanikala, da bi kadarkoli pristala v zaporu. Podala je, da je igralca poznala dva ali tri mesece in da ni imela njegove številke. Pod intervjujem se je zvrstilo veliko komentarjev ljudi, ki trdijo, da se Fiona obnaša enako kot Martha v seriji. Spet drugi so bili skeptični do Piersa v smislu, da osebo, ki ima duševno motnjo, zlorablja za višjo gledanost oddaje. 

Po premieri serije so oboževalci prav tako skušali izslediti moškega, ki je posilil Gadda, saj tega dejanja nikoli ni prijavil policiji. Igralec se z njihovimi dejanji ne strinja in pravi, da bi, če bi hotel razkriti pravo identiteto oseb, ki so navdihnile like v seriji, posnel dokumentarec. “Hej, vsi, ljudje, ki jih imam rad, s katerimi sem delal, ki jih občudujem, so zdaj krivično tarča ugibanj. Prosim, ne ugibajte, kdo bi lahko bili ti ljudje. To ni poanta naše serije,” je zapisal, kot poroča The Guardian.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.