Slovenija > Črna kronika
14612 ogledov

Na avtobusu svojo bivšo zabodel v trebuh

LPP Saša Despot
Benjaminu Miheliču, ki je na ljubljanskem mestnem avtobusu z nožem hudo poškodoval bivšo partnerko, sodijo za poskus uboja.

Avtobus Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) je 5. februarja letos skoraj postal prizorišče tragedije z najhujšimi posledicami. Benjamin Mihelič je obtožen, da je na številki 14, ki vozi med Bokalcami in Savljami, zabodel bivšo partnerico in ogrozil njeno življenje. Na včerajšnjem predobravnavnem naroku pred ljubljansko okrožno sodnico Tino Lesar krivde ni priznal.

Slišal se ni niti en krik

Devetintridesetletnica je na usodno ponedeljkovo jutro na avtobus, v katerem je bilo 36 potnikov, vstopila pri Ljubljanskih mlekarnah za Bežigradom. Triinštiridesetletni Mihelič ji je sledil, med njima je bilo še nekaj ljudi. Kot je za Žurnal24 takrat povedala Mojca Mohar z LPP, med njima ni izbruhnil prepir, vse pa se je zgodilo zelo hitro: "Voznik niti ni slišal, da bi se zgodilo kaj nenavadnega. Slišal se ni niti en krik. Tudi potniki, ki so sedeli v sprednjem delu avtobusa, niso vedeli, da se je kaj zgodilo."

Po njenih besedah je šoferja z dogajanjem seznanila ena od potnic: "Nož, s katerim je moški napadel mlajšo žensko, je padel na tla, pobral ga je eden izmed potnikov, ki je nato napadalca tudi zadržal. Pomagal mu je še en potnik." Avtobus se je ustavil na naslednji postaji v Parmovi ulici, kjer so že čakali policisti, prihiteli so tudi reševalci in poškodovanko odpeljali v Klinični center. Z ljubljanske policijske uprave so takrat sporočili, da je osumljenec nož nosil prikrito, pristopil do svoje bivše, jo na kratko ogovoril in zabodel v trebuh. Ko ga je odrinila stran, mu je orožje padlo na tla in posredovala sta prej omenjena potnika.

Po obtožnici, ki jo je včeraj zastopal tožilec Sedin Kičin, je bilo življenje oškodovanke ogroženo. Ker je Mihelič, zaposlen na veterinarski fakulteti, očitke zavrnil, ga čaka sojenje, na katerem lahko pričakuje do 15 let zapora.

Grozil z izvijačem

Na avtobusih LPP je takšnih incidentov k sreči malo, niso pa osamljeni. Devetinštiridesetletni Kranjčan je enega ugrabil v začetku aprila 2019 nekaj pred deveto zvečer. Vkrcal se je v centru Ljubljane ter voznika z izvijačem prisilil, da je odpeljal proti avtocesti, pri tem pa grozil, da bo vse pobil. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto, kjer so prijeli osumljenca, ki pa je kmalu zatem izgubil zavest in umrl, a ne zaradi uporabe prisilnih sredstev. Izkazalo se je, da so ga v preteklosti že obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, tudi z elementi nasilja, ter ga zavoljo psihičnih težav večkrat hospitalizirali.

Vse skupaj se je dobro končalo tudi zaradi prisebnega ravnanja šoferja, ki je pozornost policistov pritegnil z utripajočimi lučmi, mahanjem z rokami in vožnjo skozi rdečo luč. "Dogajanje je imel ves čas pod kontrolo, tudi ko je prevozil rdečo luč, je to naredil tako, da ni ogrozil drugih," je po ugrabitvi avtobusa povedal direktor LPP Peter Horvat.

Komentarjev 9
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:07 21.maj 2024.

    Verjetno se njegov odvetnik sklicuje na zmanjšano prištevnost! It tega primera bomo lahko spet videli kako gnil je naš pravosodni sistem.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:30 21.maj 2024.

    To, da je bivša, mu bo sodišče verjetno upoštevalo kot olajševalno okoliščino...

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 09:20 21.maj 2024.

    da sem jst od une fotr tale možakar dons ne bi mel sojenja