Slovenija
11329 ogledov

Prometni kaos, pot okrog Ljubljane traja uro in pol

Zastoj na ljubljanski obvoznici
1/4
PIC
Po napovedih je zaradi binkošti, ki so v mnogih državah dela prost dan, danes izjemno povečan promet.

Zastoji nekaj pred pol četrto nastajajo na gorenjski avtocesti od Šmartnega proti Ljubljani. Občasno zapirajo predor Šentvid.

Najhujši zastoji so na ljubljanski obvoznici. Zaradi zastojev na ljubljanski severni, zahodni in južni obvoznici mimo Kozarij proti Brezovici je zamuda več kot eno uro.

Po podatkih portala promet.si pot po notranjem krogu obvoznice traja 54 minut, pot po zunanjem krogu pa kar uro in 32 minut.

 

Zastoji so še na južni obvoznici od Kozarij proti Šmarju-Sap, Dolenjski, na glavni cesti Postojna - Pivka, med Rakitnikom in Prestrankom ter v  Celju na Mariborski cesti.

Zaradi popoldanske prometne konice nastajajo tudi zastoji na cestah ki vodijo iz mestnih središč.

Današnje popoldne je na prometnem koledarju označeno z rdečo barvo, rdeča je tudi sobota zjutraj, saj se v večjem delu Nemčije začnejo počitnice. Promet bo zaradi obiska turističnih in izletniških točk dodatno povečan zaradi lepe vremenske napovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Rim 17:03 17.maj 2024.

    Jaz pa upam, da bodo naše načrtovalce prometa in cest le premaknili da bodo začeli brez pleteničenja delati nove razširitve takoj. In umaknili kamione ali jih postavili samo v nočne ure. In na gradbenih odseki prisilili izvajalce da delajo polno ...prikaži več z vsemi ljudmi. Ne pa da se vozimo mimo delovišč, kjer so več kot pol časa prazni kamioni in stroji skoraj brez ljudi.

  • sandi76 16:28 17.maj 2024.

    Upam, da bodo ti prometni zamaški počasi prepričali tuje šleperiste, da se bodo ognili Sloveniji !