Šport
5623 ogledov

Đokovića izžvižgali po enem najhujših porazov v karieri

Đoković Epa
Šestkratni zmagovalec mastersa v Rimu je po bolečem porazu igrišče zapustil ob mešanici aplavza in žvižgov s tribun.

Prvi tenisač sveta Novak Đoković je tik pred začetkom OP Francije doživel enega najtežjih porazov v svoji karieri. V tretjem krogu mastersa v Rimu ga je presenetljivo gladko s 6:2, 6:3 odpravil Čilenec Alejandro Tabilo.

Za Đokovića, sicer šestkratnega zmagovalca tega prestižnega turnirja na Foro Italicu, je bil to najzgodnejši poraz v Rimu po letu 2006, ko se je poslovil v drugem krogu kvalifikacij. Odtlej je kar 17 zaporednih sezon prišel najmanj do četrtfinala, poleg šestih lovorik pa je zbral še šest finalnih nastopov. 

Njegov poraz je še toliko bolj presenetljiv, ker gre za enega Đokovićevih najljubših turnirjev, na katerem je dobil kar 85% vseh svojih obračunov. Z boljšim odstotkom se ponaša samo v Miamiju (86%), z enakim pa še v Parizu (85%), kjer pa je doslej zbral le 50 zmag, medtem ko v Rimu že 68.

Đoković | Avtor: Epa Epa

Đoković se je potegoval za 1100. zmago v karieri, a za zdaj ostaja pri številki 1099. Novo priložnost bo imel na Roland Garrosu, kjer je doslej zbral tri lovorike. V primeru zmage bi postal sploh prvi tenisač s četvernim kariernim grand slamom. V vsej teniški zgodovini je to doslej uspelo samo legendarni Steffi Graf, ki je štirikrat slavila v Avstraliji, šestkrat v Franciji, sedemkrat v Veliki Britaniji in še petkrat v ZDA.

Đoković | Avtor: Epa Epa
Đokovića do morebitnega uspeha v Parizu čaka še dolga pot, kar se je dobro videlo na njegovem obračunu s Tabilom. "Nikakor nisem našel pravih občutkov na igrišču. Sploh nisem bil pravi," je dejal.

Na vprašanje, ali meni, da je bila njegova slaba predstava posledica incidenta z aluminijastim bidonom, je prvi igralec sveta odvrnil: "Ne vem, bo treba preveriti. Trening je bil drugačen. Nisem treniral na vso moč. Počutil sem se v redu, a ne povsem enako. Pod stresom je bilo mnogo težje. Ne z vidika bolečine, ampak ravnotežja. Nisem imel prave koordinacije, bil sem povsem drugačen kot pred dvema dnevoma. Morda, ne vem. Moram na pregled."

Đoković je dvoboj s Čilencem sklenil s peto dvojno napako na srečanju, kar je izzvalo precej glasno reakcijo neizprosnega in tenisa željnega italijanskega občinstva. Čeprav je Srb eden najuspešnejših tenisačev na tem turnirju, so ga z igrišča pospremili z žvižgi.

Novak Đoković Šokiral Šport Oglasil se je človek, ki naj bi v Rimu poškodoval Đokovića

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dare326 11:06 13.maj 2024.

    Menjal je trenerja, zamenjal ustaljeni ritem in rezultat je tu.

Sorodne novice