Šport > Kolesarstvo
1526 ogledov

Kaj se dogaja v karavani? Nov odstop, velika smola za Vismo

Olav Kooij Profimedia
Več kot očitno v karavani kolesarjev na letošnjem Giru razsaja bolezen, ki je poskrbela že za precejšnje število odstopov. Zadnji tak primer je Olav Kooij, član Visme - Lease a Bike.

Zmagovalec nedeljske, devete etape letošnjega Gira Olav Kooij po dnevu počitka ne bo nadaljeval z Girom 2024, so sporočili iz njegove ekipe Visma - Lease a Bike. Zmagovalec etape iz Napolija je namreč dobil visoko vročino in z letošnjim Girom ne more nadaljevati.

Nekdanja ekipa Primoža Rogliča ima letos tako še naprej veliko smolo. Ne le, da se je na dirki po Baskiji grdo poškodoval Jonas Vingegaard, tudi na Giru nizozemski ekipi ne gre vse po načrtih, že pred odstopom Kooija sta z Girom zaradi padcev namreč predčasno zaključila tudi Christophe Laporte in Robert Gesink, nastop pa je še pred pričetkom moral odpovedati Wout van Aert. Veseli jih lahko dejstvo, da si še vedno lastijo belo majico najboljšega mladega kolesarja, ki jo trenutno drži Cian Uijdtebroeks

Novinarski kolegi MMC-ja sicer ugotavljajo, da v karavani na Giru očitno razsaja bolezen, saj so zaradi bolezni pred začetkom drugega tedna odstopili še Max Kanter (Astana Qazaqstan) in Ethan Vernon (Israel Premier Tech) ter Marius Mayrhofer (Tudor). 

Spomnili so tudi na to, da so tako v izraelski kot kazahstanski ekipi že predtem zaradi bolezni odstopili nekateri kolesarji, kot so Aleksej Lucenko, Michael Woods in Nadav Raisberg. Portal CyclingNews ugotavlja, da karavana Gira 2024 na dan 10. etape tako šteje le 158 kolesarjev od vseh 174, ki so začeli s tekmovanjem v Torinu.

Visma je pred začetkom drugega tedna Gira ostala le pri petih kolesarjih, to so: Slovenec Jan Tratnik, Cian Uijdtebroeks, Attila Valter, Edoardo Affini in Tim van Dijke. 

Nekaj malega težav z zdravjem je imel v preteklih dneh tudi slovenski šampion in nosilec rožnate majice Tadej Pogačar, več smo o tem pisali tukaj.

Spomnimo, da se je tudi na lanskem Giru med tekmovalci v drugem tednu razširila bolezen, tedaj koronavirus, ki je poskrbel za številne odstope, med drugim je brez nadaljevanja ostal celo eden glavnih favoritov za končno zmago Remco Evenepoel

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:46 15.maj 2024.

    Odkar jih je zapustil Primož,jim gre samo še navzdol!!! Prav jim je!!!