Šport > Košarka
20773 ogledov

Košarkarji glasovali za MVP-ja sezone, tako se je odrezal Luka

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji lige NBA so v anonimni anketi izbrali svojega MVP-ja rednega dela sezone.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je tudi uradno prišel v ožji krog glasovanja za nagrado MVP rednega dela sezone lige NBA, kjer mu nasproti stojita dvakratni najboljši igralec lige Nikola Jokić ter Shai Gilgeous-Alexander.

Srbski center ekipe Denver Nuggets je vsaj na stavnicah prvi favorit, da potem ko so ga lani oropali tega naziva, letos še tretjič v zadnjih štirih letih prejme nagrado za najboljšega košarkarja lige.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Medtem ko so stavnice prepričane, da je nagrada praktično že Jokićeva, saj se kvota na Srba večinoma vrti okoli 1,10, njegova glavna protikandidata pa imata kvoti nad 30, pa je Srb zdaj prejel zaupnico tudi s strani drugih košarkarjev.

The Athletic je namreč med košarkarji lige NBA opravil veliko anonimno anketo, v kateri je 141 asov najmočnejše košarkarske lige na svetu glasovalo, kdo si letos po njihovem mnenju zasluži nagrado MVP.

Njegova zmaga sicer ni bila tako prepričljiva, kot bi lahko sodili po stavnicah, a je center ekipe Denver Nuggets vseeno prejel 41,8 % vseh glasov. Kanadski zvezdnik ekipe Oklahoma City thunder je zasedel drugo mesto s 36,9 %, medtem ko je bil Luka šele tretji s komaj 9,9 %.

Zvezdnik najboljše ekipe rednega dela Boston Celtics, Jayson Tatum, je prejel 4,3 % vseh glasov, medtem ko sta prvo peterico skupaj na petem mestu zaključila grški zvezdnik Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo ter Donovan Mitchell iz Cleveland Cavaliers z 1,4 % vseh glasov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice