Šport > Košarka
9325 ogledov

Potolčeni Dončić: "To je še moj najmanjši problem"

Print Screen
Luka Dončić je na tretji tekmi spet trpel ob izredno fizični obrambi moštva Oklahoma City Thunder.

Dallas Mavericks so na tretji tekmi polfinala zahodne konference premagali  Oklahomo City Thunder (105:101) in povedli z 2:1 v seriji. 

Luka Dončić NBA Šport Ne boj, mesarsko klanje, Dallas pa vseeno do zmage

Obračun je tudi tokrat v veliki meri zaznamovala zelo fizična obramba gostujočega moštva, čigar košarkarji še zlasti pri zaustavljanju Luke Dončića, ki je zbral 22 točk, 15 skokov in pet podaj, niso izbirali sredstev.

Slovenski as je bila znova tarča grobega pokrivanja s strani Luguentza Dorta, s katerim imata v tej seriji že nekaj zgodovine

Dončić Dort | Avtor: Profimedia Profimedia
Prvi zvezdnik Dallasa je imel na sinočnjem obračunu spet veliko pripomb na sojenje, saj se je zdelo, da sodniki na njem dopuščajo nesorazmerno močne kontakte. Za nameček so po tem, ko si je Dort relativno hitro pridelal tri osebne napake, krepko omilili kriterij in obrambnemu specialistu Oklahome dopustili nenavadno veliko svobode. Vseeno je Dort zvok sirene dočakal na klopi, saj se kljub sodniški "potuhi" ni mogel izogniti šestim osebnim napakom.

Dončić se je v tretjo tekmo, ki je ob izenačenju na 1:1 statistično nadvse pomembna za končni razplet serije, saj zmagovalec napreduje v skoraj 74 odstotkih primerov, podal s poškodovanim kolenom in gležnjem, igrišče pa je zapustil še z razbolelim hrbtom, kar je bila posledica hudega padca ob trčenju z Dortom.

V nadaljevanju se je poslabšalo še stanje načetega desnega kolena.

Na vprašanje novinarjev, kaj ga najbolj boli, je slovenski košarkar iskreno odvrnil: "Vse."

"V zadnji akciji, ko sem šel šel mimo dveh branilcev - nihče se me ni dotaknil, kakopak - sem si spet poškodoval desno koleno. Poskušam stisniti zobe in se boriti. Moramo zmagati, to je vse, kar šteje."

Čeprav je bil trd pristanek na hrbet nedvomno boleč, je za nadaljevanje serije bolj zaskrbljujoče stanje njegovih sklepov. "To je še moj najmanjši problem. Dobil sem udarec. V dveh dneh bom dober," je napovedal Dončić in dodal, da mu bo nekaj počitka dobro delo.

"Kdor je tukaj, mora verjeti v zmago. Prepričan sem, da zmoremo, vendar ne bo lahko. Ničesar še nismo dosegli. Imamo dve zmagi, a potrebujemo štiri," je o morebitnem napredovanju v finale Zahoda, kjer bi se Dallas pomeril z zmagovalcem serije med Denverjem in Minnesoto, še povedal slovenski zvezdnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice