Šport > Košarka
3538 ogledov

Dončić po porazu Dallasa: To je nesprejemljivo

Luka Dončić
1/3
Profimedia
Košarkarji Dallasa so na izjemno boleč način izgubili (96:100) četrto tekmo polfinalne serije zahoda proti Oklahomi, jeziček na tehtnici pa je bilo slabo izvajanje prostih metov.

Prav prosti meti so bili rak rana Dallasa na četrti tekmi: Mavsi so namreč iz 23 tovrstnih poskusov dosegli vsega 12 točk. Na drugi strani pa je bila Oklahoma pri prostih metih naravnost izvrstna, saj so Thunder zadeli 23 od skupaj 24 prostih metov.

"Enostavno bomo morali delati na prostih metih. Bili smo 52-odstotni, kar je nesprejemljivo," je katastrofalno izvajanje prostih metov pokomentiral Dončić. Ta tudi sicer kljub doseženemu trojnemu dvojčku predvsem v napadu ni imel svojega večera, saj se je ob skromnem metu iz igre 6/20 zaustavil pri zanj precej podpovprečnih 18 točkah. Je pa k temu dosežku dodal kar 12 skokov in 10 podaj.

Ključ do uspeha je bila tudi dobra obramba Oklahome, saj sta Dončić in Irving skupaj dosegla 27 točk, kar znata oba preseči vsak posebej. "Mislim, da so bili osredotočeni na naju. Ko nama steče, ima nasprotnik težavo. Danes pa je bilo za nas težko. Na parketu bova morala najti proste soigralce," je to z besedami pospremil slovenski reprezentant. Prav Dončić je bil tragični lik Dallasa v zaključku tekme, saj je imel pri zaostanku Mavsov s 94:96 na voljo dva prosta meta, a enega zgrešil, s tem pa zamudil priložnost za izenačenje Dallasa. Dončić je sicer proste mete tokrat metal 4/6. 

"Kljub zaostanku smo ostali v igri. Borili smo se za vsako posest žoge in na koncu zmagali. To smo letos nekajkrat že doživeli, a vsak od nas ima svojo nalogo v moštvu in mislim, da jih že vso sezono opravljamo na zelo visoki ravni," pa je po zmagi povedal junak večera Shai Gilgeous-Alexander (34 točk). In da so bili košarkarji Oklahome vztrajnejši, potrjuje podatek, da so v zadnji četrtini dosegli kar 35 točk. Chet Holmgren je za zmagovalce dodal 18, Luguentz Dort pa 17 točk.

 

"To je bila verjetno najbolj pomembna tekma zame doslej v karieri," je še dodal najboljši strelec tekme, ki ve, da bi bil zaostanek 1:3 v zmagah težko dosegljiv, zdaj pa popoln preobrat ponuja domači parket.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • Ender3 15:45 14.maj 2024.

    Je možno kak dan brez Dallasa in Dončića..