Šport > Nogomet
152 ogledov

Na širšem seznamu tudi Josip Iličić

josip iličić Profimedia
Legendarni slovenski napadalec Josip Iličić je zadnjo tekmo v reprezentančnem dresu odigral pred skoraj tremi leti.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril širši seznam reprezentance za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, so danes sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Na seznamu je tudi član Maribora Josip Iličić, ki je 14. novembra 2021 na tekmi s Ciprom (2:1) nazadnje igral za slovensko nogometno reprezentanco.

Slovenska reprezentanca bo prihodnji teden začela s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.

Seznam šteje 30 imen, na njem pa so igralci, ki so v preteklosti tvorili širši seznam reprezentance in v različnih obdobjih že bili del zasedbe z državnim grbom.

Reprezentanca bo začela zaključni del priprav na evropsko prvenstvo v sredo, 29. maja z zborom na Brdu pri Kranju, pred odhodom v Nemčijo pa bo Slovenija odigrala tudi zadnji pripravljalni tekmi, 4. junija bo v Stožicah gostovala Armenija, 8. junija pa še Bolgarija.

* Širši seznam reprezentance Slovenije:
- vratarji:
Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek;
- obrambni igralci:
Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel;
- vezisti:
Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj;
- napadalci:
Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Levokrilo99 22:43 21.maj 2024.

    Torej Matka in Kariča ni niti med 30?Toliko o tem koliko selektor ceni 1snl.

  • Ender3 15:14 21.maj 2024.

    Nogometaši rešitelji slovenske družbe..