Šport > Nogomet
4865 ogledov

NZS nad trgovca: "Nedopustna praksa, to močno škodi športu!"

dres Slovenija NZS Dres slovenske reprezentance za Euro 2024.
Evforija pred nogometnim evropskim prvenstvom je lepa priložnost za zaslužek.

Nogometna zveza Slovenije se je na javnost obrnila z odprtim pismom, kjer opozarja na poskuse prikritega oglaševanja različnih podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco in bližnjim evropskim prvenstvom. Tovrstno oglaševanje na NZS ocenjujejo kot škodljivo za šport.

Na NZS poudarjajo, da brez sponzorskih pravic in vlaganj podjetij v slovenski šport uspehov slovenskih športnikov ne bi bilo. Z vlaganji se oblikujejo pogoji za razvoj, infrastrukturo, klube in mlajše selekcije, kar je ključno za trajnostno rast športa.

"Prav je, da podjetja, ki slovenski šport podpirajo skozi leta, ob njegovih dosežkih žanjejo plodove," so še zapisali na NZS ter se za dolgoletno podporo zahvalili svojim sponzorjem Mercatorju, Novi Ljubljanski banki, Petrolu, Pivovarni Laško Union, Telekomu Slovenije in Zavarovalnici Triglav.

NZS pa opozarja na nepošteno ravnanje tistih, ki izkoriščajo pozornost športne javnosti brez dejanske podpore slovenskemu športu. Tovrstna praksa pa uničuje trud pravih podpornikov športa in mu močno škodi, zato NZS poziva k prenehanju takšne nedopustne prakse, "saj se s tem dolgoročno ogroža financiranje in razvoj športa".

Ne samo nogomet

Neuradno smo izvedeli, da je NZS zmotilo predvsem postopanje trgovskega podjetja Hofer, ki nima ustreznih pravic za trženje z nogometno reprezentanco in evropskim prvenstvom povezanih artiklov.

Hofer trgovina | Avtor: Facebook Facebook

Pri tem opozarjajo, da omenjena problematika ni vezana samo na nogomet, ampak na ves šport, posebej pa na tisti del, ki je za svoje delovanje v celoti odvisen od trženja sponzorskih pravic.

"Če bi se vsa podjetja na trgu vedla kakor posamezne blagovne znamke in zastopniki ali prodajalci, trg pa dopuščal tovrstne prakse, dolgoročnega financiranja v slovenski šport ne bo," so še zapisali na NZS.

Slovenija - Kazahstan | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • dusko89 20:09 15.maj 2024.

    Prakse tujih trgovcev so znane. Kdo nam pa kaj more, mi imamo denar. Ljudje pa ovce, ker je vse bolje kot domače. Pustijo se j... za par centov.

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 16:04 15.maj 2024.

    POMOJEM GRE PA ZA LIDL. tako nagravžno grde izdelke so ponudili kot bi jih osnovnošolec oblikoval v Slikarju....

Sorodne novice