Šport > Nogomet
2554 ogledov

Pri Fifi napovedali veliko spremembo glede VAR

VAR Profimedia
Prihaja sprememba pri VAR-u.

Predsednik Fife Gianni Infantino je na kongresu Mednarodne nogometne zveze v Bangkoku napovedal veliko spremembo pri deljenju pravic na tekmah

"Razvili in izboljšali bomo VAR. Ta sistem trenutno uporablja 65 nogometnih zvez, zdaj pa ga bomo nadgradili. Ustvarili smo osnovno tehnologijo z manj kamerami in brez sodnikov, ki sprejemajo odločitve. Vse skupaj bo zdaj bolj dostopno in lažje za uporabo. Nova različica se že testira," je izjavil Infantino.

"Zadeva bo potekala tako, da bosta lahko oba trenerja med tekmo dvakrat zahtevala pomoč VAR-a. Če se bo po zahtevi za pregled posnetka, sodniška odločitev spremenila, bosta trenerju še naprej na voljo dva izziva. Če bo obveljala prvotna odločitev, bo posamezni trener ostal le še z eno možnostjo pregleda sporne situacije," je spremembo, ki bo zdaj bolj podobna dogajanjem v ameriškem nogometu, ligi NBA in na primer tenisu, kjer sicer pregled zahteva teniški igralec, še napovedal Infantino.

VAR je v zadnjih letih sicer sprožil veliko polemik, še največ po velikih napakah iz sobe za VAR v Angliji, kjer bodo klubi kmalu odločali o tem, ali si sploh še želijo pomoč tega sistema.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 02:16 19.maj 2024.

    Ni stvar sojenja trenerjev ampak sodnikov . In če on ne ve ali vidi si pačpogleda situacijo na ekranu . Teoretično se lahko takšne situacije pojavljajo vsako minuto in ne dvakrat na tekmo !

Sorodne novice