Šport
32 ogledov

ACH v odločilni tekmi ubranil naslov

ACH Volley državni prvaki
1/5
Facebook
Dobili smo odbojkarske državne prvake za sezono 2016/17.

Odbojkarji ACH Volleyja so v peti, odločilni finalni tekmi končnice 1. DOL za moške doma premagali Calcit Volleyball s 3:0 (21, 19, 17). Ljubljančani so s 3:2 v zmagah osvojili štirinajsti naslov državnega prvaka, trinajstega zaporednega.

Po letu 2003, ko so odbojkarji Calcit Volleyballa še tretjič zaporedoma, sicer pa do zdaj zadnjič osvojili naslov državnega prvaka, v finalu so s 3:2 v zmagah premagali mariborski Stavbar, je bil današnji obračun v ljubljanski dvorani Tivoli prvi, ki je v peti finalni tekmi končnice odločal o naslovu državnega prvaka Slovenije.

Kamničani so v zadnjih petih sezonah štirikrat v finalni seriji z Ljubljančani izgubili z 0:3 ali 1:3, do svojih prvih dveh naslovov pa so prišli prav po zmagah nad takratnim Merkurjem Bledom, zdajšnjim ACH Volleyjem, ki je do letošnje sezone dvanajstkrat zaporedoma do naslova državnih prvakov prišel prej kot v petih tekmah.

Najbolj tesno v prvem nizu

Pred rekordnim številom gledalcev na tekmah slovenskega državnega prvenstva so bolje v uvodni niz krenili domači odbojkarji, ki so zahvaljujoč odlični igri v obrambi in bloku po uspešnem napadu Žige Šterna ob prvem tehničnem odmoru vodili s petimi točkami prednosti. Čeprav so domačini s točko Jana Pokeršnika gostom pobegnili na 10:4, so se jim Kamničani z blokom Jana Brulca približali na 9:11, toda po dveh zaporednih točkah Ljubljančanov je Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa, vzel še svoj drugi polminutni odmor v prvem nizu. Do drugega tehničnega odmora so Kamničani izid po dveh lastnih napakah ljubljanskih odbojkarjev izid na 13. točki izenačili, z blokom Maxsona Pereire pa prvič na tekmi povedli (15:14). Vendar so v končnico niza s tremi točkami prednosti (22:19) odšli domačini, ki so z asom Žige Šterna izkoristili prvo zaključno žogo.

Podobno kot v ponedeljek na četrti finalni tekmi končnice so Ljubljančani v prvem nizu prevladovali na sprejemu in v napadu, kar jim je navkljub kar dvanajstim lastnim napakam tudi prineslo vodstvo z 1:0. Tudi drugi niz so bolje začeli varovanci Zorana Kedačiča, Kamničani pa so še naprej imeli težave z učinkovitostjo v napadu. Po vodstvu s 6:2 so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, z asom Apostolosa Armenakisa je bilo spet plus štiri za domačo ekipo (10:6). Kamničani, ki so premalo "pritiskali" s servisom, so bili v še težjem položaju po novi točki Pokeršnika, saj so zaostajali že za pet točk (8:13). Do drugega tehničnega odmora so svoj zaostanek znižali na tri točke, toda z delnim izidom 5:1 so jim Ljubljančani pobegnili že na 21:15, niz pa se je končal z napako na servisu Andreja Štembergar Zupana.

Odbojkarji ACH Volleyja so si tudi v tretjem nizu do prvega tehničnega odmora ob bolj učinkoviti igri v napadu, kjer so imeli tri razpoložene igralce, Armenakisa, Šterna in Pokeršnika, priigrali tri točke prednosti. Ljubljančani so vodili tudi z 10:6, toda po štirih zaporednih kamniških točkah, zadnjo je z asom dosegel Brulec, sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Izenačeno je bilo tudi še na 12. točki, na servis Kozamernika pa so domačini ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12. Po vrnitvi na igrišče Kamničanom ni uspel še en priključek, po treh zaporednih lastnih napakah so za Ljubljančani zaostajali za sedem točk (14:21), tekma, s tem pa tudi letošnje državno prvenstvo, je bilo odločeno. Z asom je ACH Volleyju štirinajsti naslov državnega prvaka zagotovil Štern.

1. DOL, finale (5. tekma):

ACH Volley - Calcit Volleyball 3:0 (21, 19, 17)  /3:2/
Armenakis 15, Štern 13; Pereira 12, Štemberger Zupan 10.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrali so na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.