Šport
70 ogledov

Boleč poraz Gorenja v Ribnici

RD Riko Ribnica RK Gorenje Velenje RK Gorenje Velenje/Facebook
V 6. kolu 1. NLB Leasing lige za prvaka so Velenjčani izgubili pri Riku, Celjani pa so njihov zdrs izkoristili z zmago nad ekipo Urbanscape Loka.

Rokometaši velenjskega Gorenja so se praznih rok vrnili z gostovanju pri ribniškem Riku, po porazu (27:23) pa so tudi izgubili stik s Celjani v boju za prvaka.

Ribničani so sedem minut potrebovali, da so dosegli prvi gol, po zaostanku 0:2 pa je njihova igra vendarle stekla. V deveti minuti so tekmo postavili na uvodno izhodišče (2:2), v nadaljevanju pa povsem prevzeli pobudo na igrišču in zasenčili favorizirane goste iz Šaleške doline.

Z granitno obrambo so povsem zaustavili velenjski napad, po njihovem vodstvu štirih golov v 22. minuti (9:5) pa gostujočega trenerja Boruta Plaskana prisilili, da je zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so obrodili sadove, saj so se tik pred polčasom približali na zadetek (10:9), Ribničani pa so z goloma Jana Puclja in Nika Henigmana na velik odmor vendarle odšli z lepo prednostjo treh golov (12:9).

Velenjčani so odločno odprli drugi polčas in v 38. minuti po golu Roka Ovnička izenačili na 14:14. Domači trener Stojan Gelze, ki je pred kratkim zamenjal Roberta Beguša, je nemudoma zahteval minuto odmora, po njej pa so se gostitelji vrnili na stare tirnice in prevzeli pobudo. V 48. minuti so znova povedli za tri gole (21:18), tri minute kasneje za štiri (23:19), do konca tekme pa niso popustili niti za ped in Velenjčanom odščipnili dragoceni točki v boju za prvaka.

V ribniški ekipi sta po pet golov dosegla Janez Skušek in Jan Grebenc, v velenjski pa je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

Pivovarji brez napake

Rokometaši Celja PL so sredi tega tedna remizirali pri najhujšemu domačemu tekmecu iz Velenja, v današnjem obračunu šestega kola pa so v svojem Zlatorogu dokaj zanesljivo na kolena položili tekmece iz Škofje Loke (28:22) in so po porazu Velenjčanov v Ribnici sami na prvem mestu.

Gorenjci so bili enakovredni le v uvodnih minutah, po izidu 3:3 pa so na igrišču zagospodarili izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta in si v 14. minuti priigrali tri gole prednosti (8:5). Celjani so odpor gostov lomili postopoma, v prvi polovici tekme so bolj ali manj so vseskozi imeli prednost od dveh do največ petih golov, na polčasu pa je njihova prednost znašala 18:13.

V drugi polovici tekme so Celjani zadržali raven svoje igre iz prvega polčasa, predvsem pa so izkoristili večji nabor kakovostnih igralcev. V 43. minuti so povedli za sedem golov (22:15), lepo zalogo v golih pa so vse do konca tekme zanesljivo zadržali v svojih rokah.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc z devetimi in Gal Marguč s petimi goli, v škofjeloški pa Aleks Kavčič s sedmimi in Mario Cingesar s petimi zadetki.

1. NLB Leasing liga (za prvaka), 6. kolo:

Riko Ribnica - Gorenje Velenje 27:23 (12:9)
Grebenc, Skušek po 5; Brumen 7.

Celje PL - Urbanscape Loka 28:22 (18:13)
Janc 9, Marguč 5; Kavčič 7, Cingesar 5.

Krka - Koper 27:27 (18:15)
Okleščan 10; Bratković, Smolnik po 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.