Avto
4 ogledov

10 kilometrov vozil po platiščih

Platišče Policija Alt-Saarbrücken
Tudi takšne je mama rodila - neki moški je vozil kar deset kilometrov zgolj po dveh platiščih, potem ko mu je razneslo dve pnevmatiki. Policisti so se pri raziskovanju primera napešačili.

V Saarbrücknu v Nemčiji so policisti minule dni v eni od ulic naleteli na parkiran avtomobil, ki je imel celi le pnevmatiki na eni strani, medtem ko sta bili na drugem boku le še platišči. Ampak kakšni! Očitno je bilo, da je voznik kar nekaj časa vozil zgolj po kovini, saj sta bili popolnoma uničeni.

Policisti so želeli priti skrivnosti do dna in so se kar peš odpravili po sledovih naluknjanega asfalta, saj so domnevali, da se je nekje na začetku dogajanja morala zgoditi nesreča. Za tisti dan so se dobro napešačili. Šele po 10 kilometrih so prišli do začetka sledov, vendar pa tam niso našli nobene razbitine, niti sledov zaviranja. 

Nato so se odpravili k lastniku. Ta jim je povedal, da je bil v avtu sam, ko je pri vožnji čez robnik presekal obe pnevmatiki. Zakaj je pot nadaljeval še nadaljnih 10 kilometrov po platiščih in ali se mu žvenketanje kovine ni zdelo nič nenavadno, pa moški ni znal pojasniti. 

Komentarjev 1
  • samo.jst 08:25 16.februar 2015.

    teško danas biti gljup, prevelika je konkurencija ;)