Magazin > Odnosi in prosti čas
114 ogledov

10 načinov, kako še uporabiti detergent za posodo

detergent za posodo Profimedias
Detergent za posodo je uporaben za veliko več stvari, kot samo za posodo.

Detergenti za posodo so zelo blagi, zato so vam lahko v veliko pomoč tudi pri drugih težavah, ne zgolj pri pomivanju posode. Ste vedeli, da lahko z detergentom …

… z oblačil odstranite mastne madeže?
Malce detergenta vtrite v madež in nato sperite z vodo. Na ta način lahko odstranite tudi ostanke znoja na ovratnikih oblačil. Detergent je dovolj nežen, da ga lahko uporabite na večini oblačil, celo volni in svili.

… očistite tla v kuhinji in kopalnici?
V vedro tople vode dodajte dve žlici detergenta za pomivanje posode. Raztopina ni primerna za lesene talne površine. 

… odstranite umazanijo z vrtnega pohištva?
Malce detergenta dodajte v posodo tople vode in nato obrišite mizo in stole. Pohištvo nato sperite z vrtno cevjo. 

… zloščite vašo zlatnino?
Malce detergenta zmešajte s sodo. Nakit položite v posodo, v kateri imate vodo, malce detergenta in sodo. Tako naj se nakit namaka pet minut, nato ga oplaknite z milnico. Z mehko zobno ščetko odstranite trdovratno umazanijo. 

… očistite glavnike in krtače?
Umazanijo, ki se na glavnikih in krtačah nabira zaradi uporabe negovalnih izdelkov in mastnih las, odstranite z mešanico tople vode, ki ji dodate nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. 

… operete oblačila, ki se jih lahko pere samo na roke?
Namesto pralnega praška za občutljivo perilo lahko uporabite žlico detergenta za pomivanje posode. 

… ujamete in ubijete sadne mušice?
V skledo kisa dodajte tri kapljice detergenta. Zaradi slednjega se bodo mušice potopile in utonile.
 
… odstranite madeže iz preprog?
Eno žlico detergenta zmešajte z dvema skodelicama tople bode. Popivnajte madež z čisto belo krpo, ki ste jo namočili v raztopino. Ponavljajte postopek dokler krpa ne vpije madeža. Nato z gobo sperite z mrzlo vodo in popivnajte s čisto krpo. 

… obrišete kuhinjske omarice?
Ne samo posoda, tudi kuhinjske omarice so lahko polne mastnih madežev. V razpršilko vlijte toplo vodo, ki ji dodate detergent za pomivanje posode. Nato z dobro ožeto krpo sperite čistilo in nato obrišite do suhega. 

… z betona odstranite naftne madeže?
Če imate v garaži na tleh naftne madeže, jih lahko odstranite na preprost način. Madež potresite s sodo bikarbono in nato čezenj polijte malce detergenta za pomivanje posode. S plastično krtači zdrgnite in pustite nekaj ur. Po tem času sperite in ponovite postopek, dokler madež ne izgine. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.