Slovenija > Mastercard
849 ogledov

Deset najlepših hrvaških plaž

Saplunara na Mljetu Profimedias
Večina med njimi je peščenih, s plitvim morjem, zato so primerne tudi za družine z majhnimi otroci.

Hrvaški časopis Večernji list je objavil lestvico desetih po njihovem mnenju najlepših hrvaških plaž.

1. Saplunara je peščena plaža na jugovzhodnem delu otoka Mljet. Otok Mljet je najbolj poraščen in najbolj zelen hrvaški otok, katerega zahodni del je zaščiten kot nacionalni park. Nahaja se v bližini Dubrovnika in Korčule, od d polotoka Peljašca pa ga ločuje Mljetski kanal.

2. Plaž Bellevue se nahaja na enem od lepših zalivov mesta Dubrovnik, v predelu, imenovanem Gorica, pod istoimenskim hotelom. Bellevue je ena izmed najbolj obiskanih dubrovniških plaž, sončna je dopoldne ali zgodaj popoldne, medtem ko pozno popoldne na plažo zaradi pečin pade senca.

3. Rajska plaža se nahaja v majhni vasici Lopar na severnem delu otoka Rab. Peščena in plitva plaža je dolga dva kilometra in je idealna za otroke. V bližini je velik športni center z igrišči za tenis, nogomet, košarko, odbojko, mini golf in namizni tenis.

4. Plaža Porat je ena izmed najlepših plaž na otoku Biševo. Skrita je pod previsom na zahodni strani otoka in je nepovezana s civilizacijo. Na otoku Biševo je 26 morskih jam, ki jih je mogoče obiskati z ladjo, ena od njih je t. i. Modra špilja, ki je razglaščena za zaščiten naravni spomenik.

5. Plaža Kostanj se nahaja na otoku Ugljan, severno od kraja Kukljica, kakih 15 minut peš poti stran. Plaža je peščena, zaradi plitvega morja je idealna za otroke in neplavalce, hrano in pijačo pa je potrebno vzeti s sabo, saj v bližini ni nobenih lokalov.

6. Plaža Saharun je dolga 800 metrov in se nahaja na severnem delu Dolgega otoka. Velja za eno najlepših plaž na svetu, zaradi čistega morja, belega peska in sence, ki ji jo daje borov gozdiček. Plitva voda sega do 200 metrov od obale, zato je plaža ob kraju Veli Rat primerna za otroke.

7. Zrće v Novalji je najbolj znana plaža ne le na otoku Pag, ampak tudi na celotnem Jadranu. Pravijo ji tudi hrvaška Ibiza, saj je zaradi zabave živa 24 ur na dan.

8. Kraljičina plaža v Ninu se nahaja 15 km severno od Zadra. Je ena izmed bolj poznanih plaž. Je peščena in dolga tri kilometre. Po legendi je bila žena prvega hrvaškega kralja Tomislava velik občudovalec plaže v Ninu, zato se imenuje po njej. Morje je globoko do kolena več deset metrov od obale, zato je tudi ta plaža priljubljena za družine z majhnimi otoci.

9. V severnem delu Zadra je glavna zadrska plaža Borik. Prodnata plaža s peščenim zalivom se, kot pove že samo ime, nahaja v senci borovcev. Zaradi pomolov, prekritih z lesom, je priljubljeno zbirališče mladih Zadrčanov.

10. Dražica v Biogradu je plaža, ki jo obdaja gost borov gozd. Nahaja se na jugovzhodni strani mesta in je zaradi lepega dostopa do morja primerna za družine z majhnimi otroci.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • 3b4e9e3a5c4be9cac6ad5335a948cb51271404c2 11:11 09.julij 2016.

    ma te plaže so kr neki...niti ene ni da bi reku uau.

  • izRODEk 08:30 09.julij 2016.

    križar, NIKOLI ni cel narod pokvarjen. Pokvarjeni so posamezniki. Samo Slovenijo poglej: večina ljudi je podivjanih, od alkohola zmedenih pohlepnežev z manjvrednostnim kompleksom, za novi traktor bi najbrž pustili crkniti lastno mater. Ampak je dejstvo: niso VSI takšni. Je pa ...prikaži več večina. Enako je s Hrvati.Najbrž si mislil na izvoljeno elito na Hrvaškem. Tisto pa so nasledniki domobrancev. A kaj, ko imamo pri nas enako govno na oblasti: neoliberalca, ki bi pobijal svoj lasten narod, da bi ga tuji vazal pogladil po glavi. Neuravnovešeni špeglar, kateremu bo sestop z oblasti pomenil osebni poraz in bodo z njim še hudi problemi. Tip je duševno bolan.PS: Plaže? Klinc jih gleda, če ne morem danes do njih.... :)

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:20 09.julij 2016.

    Kaj jim nucajo "rajske" plaže,če je pa narod pokvarjen in vsi v Dalmaciji so prikriti ustaši,da o večvrednostnem kompleksu uebermenscha ne govorim,žal.