Avto
262 ogledov

10 najlepših notranjosti avtov 2016

Notranjost avta
1/10
Audi
Notranjosti avtomobilov so zelo pomemben dejavnik ob nakupu in nato ob uživanju avtomobila. Ne gre le za videz, ki mora izražati neko zgodbo, temveč tudi za ergonomijo in prijaznost stikal, uporabljene materiale, vonj ...

Pri WardsAuto sedaj že tradicionalno izberejo 10 najboljših notranjosti, ki so zaznamovale preteklih 12 mesecev v svetu avtomobilizma. Pričakovano so tudi letos v ospredju notranjosti premium avtomobilov, a je med njimi tudi nekaj iz srenje bolj ljudskih modelov.

Izbor 10 najboljših so novinarji ugledne revije WardsAuto naredili na podlagi 47 vozil, ki so na ameriški trg zapeljala v lanskem letu kot nova ali bistveno prenovljena. Čeprav so med zmagovalci tudi modeli, ki jih (za zdaj) lahko konzumirajo zgolj ameriški kupci, pa so evropejci in japonci pustili najmočnejši pečat. 

Notranjost avta | Avtor: Audi Audi
Audi TTS

Ocenjevalci slavijo Audijev pristop k na videz enostavni notranjosti, ki pa z edinim digitaliziranim zaslonom pred voznikom, na katerem se izpisujejo tudi podatki navigacije in infotainmenta, izpričuje naprednost. Še tiste tipke, ki so ostale v fizični obliki, pa so umeščene tako, da kabina deluje zelo zračna in svobodna. Materiali in obdelava so vrhunski, pravi ocena.

Notranjost avta | Avtor: BMW BMW
BMW serija 7

Münchenški zastavonoša se izkazuje tako z dizajnom kot tehnološkimi rešitvami, ki so sposobne "več ur zabavati garnizijo geekov". Vseeno dizajn izkazuje jasno vez s tradicionalnim pristopom, ki smo ga vajeni pri znamki. 

Notranjost avta | Avtor: Cadillac Cadillac
Cadillac XT5

Naslednik modela SRX, s katerim znamka Cadillac tekmuje v premium razredu srednje velikih križancev, je prepričal z zelo izbornimi materiali in kakovostjo obdelave. Zelo dobra je ergonomija.

Notranjost avta | Avtor: Chevrolet Chevrolet
Chevrolet camaro

Športnost in naprednost z roko v roki sta glavna aduta camara, ki je po mnenju ocenjevalcev pomembno dvignil standard v tem razredu.

Notranjost avta | Avtor: Chrysler Chrysler
Chrysler pacifica

Najnaprednejše, kar ta hip lahko ponuja družinsko vozilo, je enoprostorec pacifica: prostornost, udobje, številna pomagala ...

Notranjost avta | Avtor: Honda Honda
Honda civic

10. generacija v Evropi še ni prisotna, a bo očitno eden od njenih adutov zelo kvalitetna notranjost s številnimi tehničnimi domislicami, ki jo bodo ločevale od tekmecev.

Notranjost avta | Avtor: Lexus Lexus
Lexus RX

Svojstven pristop premium znamke se nadaljuje z novim modelom RX, ki nudi visoko kakovost udobja in uporabnost, kot je denimo velik prtljažni prostor, ko se v ravno dno pospravi druga klop. 

Notranjost avta | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Mercedes-benz GLC

Eleganca, povzeta po modelih C in S, se nadaljuje tudi v križancu GLC. Zelo udoben v prednjem delu, z dolgim seznamom dodatkov s področja tehnike in udobja.

Notranjost avta | Avtor: Nissan Nissan
Nissan maxima

Osma generacija velike limuzine ima prostorno kabino z visoko kakovostjo obdelave izbornih materialov, ki nudijo "toplo in vabljivo okolje po meri precej dražjih vozil".

Notranjost avta | Avtor: Volvo Volvo
Volvo XC90

Po mnenju uredništva WardsAuto nudi volvo XC90 "najbolj dramatični stilski pristop" v letošnji konkurenci. Izkazuje se z elementi, ki jih pričakujemo kvečjemu v konceptnih vozilih, še posebej je ostala v spominu dvotirna osrednja konzola. 

Komentarjev 3
  • vipe5z 11:20 18.april 2016.

    Verjetno moral...

  • vipe5z 11:19 18.april 2016.

    na podalgi 47 vozil,(za zaj),Ocenjealci slavijo Audijev..materilovLektoriranje člankov?Ne obtožujem študenta, ki je verjetno verjetno ta članek prevesti ob 4ih zjutraj. Dajte malo preveriti preden kaj objavite.

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:03 18.april 2016.

    Kako neumno sestavljen prispevek, da je slika nad nazivom avtomobila. Nepregledno!