Šport
62 ogledov

10 tisoč taksistov na učenje angleščine

Taksi, Rio de Janeiro EPA
Organizatorji olimpijskih in paraolimpijskih iger se trudijo, da bi tujci ob obisku Ria naslednje leto imeli čim manj težav.

Organizatorji največjega športnega tekmovanja si želijo, da bi tuji obiskovalci po mestu potovali čim manj stresno. V ta namen bo omogočeno šolanje 10.000 taksistom. Ti bodo obiskali tečaje angleščine, z novim znanjem pa naj bi prihodnje leto lažje komunicirali s tujci.

Zainteresirani taksisti se bodo na tečaje lahko prijavili v ponedeljek in v torek na dveh izbranih lokacijah. Pričakala jih bosta dvakratni olimpijski zmagovalec v odbojki Giovane Gávio in maskota olimpijskih iger v Riu Vinicius.

“Ko turisti obiščejo Rio, so taksisti zelo pogosto prve osebe, ki jih pozdravijo tu," je dejala Mariana Behr, ki bo v Riu 2016 skrbela za dobre stike z obiskovalci. “Taksisti lahko gostom postrežejo z novimi informacijami, nasveti ... Čez leto bodo naši taksisti gostili ljudi z vseh koncev sveta. Želimo, da bi izboljšali njihov dialog z obiskovalci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.