Avto
21 ogledov

10.000 novih avtomobilov uničenih v nekaj hipih

Eksplozija v Tjandžinu EPA
Silovita eksplozija, ki je v sredo pretresla kitajsko pristanišče Tjandžin, je uničila okoli 10.000 povsem novih avtomobilov. Najhuje so jo odnesli pri Hyundaiju.

Tjandžin spada med deset največjih pristanišč na svetu in je eno glavnih "vrat" za uvoz tujih avtomobilov v notranjost Kitajske. Da bi bila nesreča po megaeksploziji, ko je pozno v sredo prišlo do dveh skoraj simultanih eksplozij v nekem skladišču, je bil epicenter dogajanja komaj 400 metrov oddaljen od avtomobilskega terminala. 

V nekaj hipih se je tako v ognju znašlo okoli 10.000 avtomobilov, ki bi morali šele dobiti lastnika. Najslabše so jo odnesli pri Hyundaiju, ki naj bi v ognju izgubil kar 4.000 avtov. Zelo hudo je tudi pri Volkswagnu, saj so po hitri analizi prešteli 2.750 uničenih avtomobilov s svojim logom na nosu. Renaultu je zgorelo okoli 1.500 avtov, večina modela koleos. Ogenj je vsaj delno poškodoval še okoli sto audijev, tudi pri Mazdi preštevajo žrtve, poroča Auto News.

Eksplozija v Tjandžinu | Avtor: EPA EPA
Čeprav je Tandžin glavno zbirno mesto tudi za uvožene mercedes-benze, forde in vozila korporacije PSA, ti proizvajalci niso prijavili izgub.

Zaradi nesreče je po zadnjih podatkih umrlo okoli 50 ljudi. Sumijo, da je nesrečo povzročilo neupoštevanje pravil o hrambi nevarnih snovi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.