Svet
59 ogledov

103. rojstni dan je praznoval v trgovini, kjer dela že 32 let

wade Žurnal24 main
Loren Wade se je v trgovini Walmart v Kansasu zaposlil leta 1983, ko je bil star 71 let. Pred tem je, pravi, poskusil tudi kot upokojenec, a je kmalu šel nazaj v službo, ker mu je bilo doma dolgčas. Sorodniki in prijatelji so mu v službi priredili zabavo, piše ameriška TV hiša NBC.

Loren Wade poudarja, da se kljub 103 letom še ne namerava upokojiti. V lokalni trgovini že več kot trideset let pomaga kupcem, zlaga izdelke na police in zaliva rože, ki so posajene okrog trgovine. 

"Tukaj srečam veliko ljudi, to mi je všeč. Rad se pogovarjam z njimi," je povedal in dodal, da se počuti najbolje takrat, ko ima veliko dela in mu ni dolgčas. 

Med praznovanjem, ki se ga je udeležil tudi Wadeov 80 letni sin, je družina prejela klic senatorja Boba Dola, ki je slavljencu čestital za jubilej, njegovo ravnanje pa označil za navdihujočo. 

Wade pravi, da nima recepta za dolgo življenje. "Sem pa hvaležen, da sem lahko dočakal to starost in da ljudje cenijo moje delo," je še dejal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 07:30 28.julij 2015.

    Zanimivo..samo to mora zagotov imet mal prilagojeno delovno mesto. Delodajalci po navadi iščejo samo rezultat. Mladi so hitrejši pri delu ...nevem če ni ta 103 letnik zaposlen bolj za dobro podobo trgovine in promocijo aktivnega prebivalstva starih (čeprav je praktično ...prikaži več skoraj nemogoče dobiti službo ko si starejši). Kljub temu pa vsa čast 103 letnemu delavcu. Mislm da tega ne bodo vsi 103 letniki zmogli.