Slovenija
35 ogledov

11.300 podpisov proti privatizaciji

telekom slovenije Anže Petkovšek
Podpisniki peticije Preprečite razprodajo! so podpise danes predali državnemu zboru.

Skupnost Državljani proti razprodaji so ob 15. uri v državnem zboru in ob 16. uri na vladi predstavila sporočilo javne tribune Ne razprodaja, temveč bolj razumno upravljanje ter predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu in predsedniku vlade Miru Cerarju predala peticijo Preprečite razprodajo!. Peticijo je podpisalo več kot 11.300 ljudi.

Predlog SD, naj se poseže v proces privatizacije 15 državnih podjetij, sicer na včerajšnjem vrhu koalicije ni dobil podpore SMC in DeSUS. "Naš predlog ni dobil podpore pri nobeni od koalicijskih partneric," je po današnjem vrhu koalicije v Ljubljani povedal Dejan Židan, predsednik SD.

Prepričan je, da je Slovenija zdaj v drugačnem položaju kot leta 2013, ko je DZ sprejel omenjeni seznam 15 podjetij za prodajo. "Položaj se je izboljšal in to je osnova za nadaljnje pogovore," je dejal. Vendar SMC in DeSUS vztrajata, da je Slovenija s sprejemom seznama dala zavezo, da bo privatizacijo izpeljala do konca.

Komentarjev 2
  • mrki 16:06 14.januar 2015.

    Predlagam da teh 11300 proda vse svoje premoženje , najame kredite pri tujih bankah in kupijo vseh 15 firm in jih nato furajo v stilu MencingarMesečeve doktrine.

  • jezero 14:40 14.januar 2015.

    Danes sem čakal v mesnici, ki prodaja še Radensko, Fructal, Kockto, Bar kafe. Vse firme v rokah tujcev. Vse prodane zaradi tajkunske, lopovske bande. Tudi slovenska "elita" z vlado vred se vozi v nemških avtomobilih Audi A 8! <br ...prikaži več />Otrokom v osnovnih šolah bodo pa pobrali ves denar. Prava "elita". Bando roparjev in Senico bodo pa pustili pri miru,.