Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

12 manj znanih lepotnih trikov

ženska maska krema lepota Shutterstock
Da so sončni žarki za kožo škodljivi, vedo že vsi. V tem članku pa vam bomo predstavili nekaj manj znanih dejstev oziroma lepotnih trikov.

1. Vse je odvisno od situacije …
Ljudje, s katerimi preživljamo stresno situacijo, so v naših očeh privlačnejši. Razlog za to tiči v hormonih, ki jih začne telo izločati pod stresom. Slednji namreč povečajo bitje srce – kot bi bili zaljubljeni.

2. Skrivno orožje v boju proti gubam - sredozemska prehrana
Če boste vsakodnevno uživali živila, kot so olivno olje, ribe in zelenjava, bo vaša koža videti mladostnejša. Avstralska študija razkriva, da je skrivnost v nenasičenih maščobnih kislinah in antioksidantih, ki jih ta živila vsebujejo.

3. Poleti so podočnjaki manjši
Pozimi se kar 82 odstotkov žensk pritožuje nad podočnjaki, poleti le 38. Za zimske lepotne težave je krivo pomanjkanje vitamina D in hormona sreče serotonina. Strokovnjaki zato priporočajo, da se tudi ob turobnih dnevih vsaj za pol ure podate na sveži zrak.

4. Mini lifting s H2O
Za lepoto je treba veliko piti. Ultrazvočne preiskave, ki jih je opravil nemški zdravnik Michael Boschmann, dokazujejo, da se globina gub po pitju vode za nekaj ur občutno zmanjša. Koži naj bi zadostno pitje vode odvzelo kar 7,5 let.

5. Pazite na obrvi
Raziskovalci univerze v Louisiani so odkrili, da imajo lepo urejene obrvi na videz oči enak učinek kot lifting.

6. Smeh je pol lepote …
Študija berlinskega inštituta Max-Planck razkriva, da so ljudem, ki so se smejali, prisodili manj let kot tistim, ki so se držali resno.

7. S čokolado nad gube
Strokovnjaki pravijo, da se vlažnost kože po treh mesecih rednega uživanja čokolade, ki vsebuje vsaj 70 odstotkov kakava, znatno poveča, kar posledično zmanjša gube.

8. Rdeča – barva mladosti
V testnem laboratoriju univerze v Rochesterju so odkrili, da so ženske, ki imajo na sebi rdečo barvo, videti bolj privlačne. Verjetnost, da bodo odšle na zmenek, naj bi bil kar enkrat večji.

9. Sadje za lepšo polt

Strokovnjaki univerze v Nottingham so odkrili, da pet porcij sadja na dan polepša polt.

10. Ne jezite se!

Danski raziskovalci pravijo, da tisti, ki so videti mlajši, živi dlje. Mladostni videz namreč kaže na zdrav način življenja, kamor spada tudi skrb za duševno zdravje. Izogibajte se stresu.

11. Debeluške so lepše

Po 40 letu se ne obremenjujte s kilogrami. Gube so na koščenih obrazih ponavadi veliko bolj globoke …

12. Lepotni spanec
Švedski raziskovalci pravijo, da je dober spanec za regeneracijo kože zelo pomemben.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.