Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

1.200 evrov kazni za Švicarja

Prehitra vožnja Shutterstock
Mlademu švicarskemu vozniku se je očitno zelo mudilo.

Prometni policisti Policijske uprave Novo mesto so pri kontroli hitrosti vozil na avtocesti na cestninski postaji Drnovo ustavili 26-letnega državljana Švice, ki je vozil osebni avtomobil seat leon.

Na delu ceste pred cestninsko postajo, kjer je omejitev hitrosti 80 km/h, se je Švicar peljal s hitrostjo kar 153 km/h.

Divjanje se mu ni splačalo; policisti so ga privedli v takojšnji postopek na okrajno sodišče, kjer so mu izrekli denarno globo v višini 1.200 evrov in mu pripisali devet kazenskih točk.

Kazen je takoj poravnal, nato pa nadaljeval z vožnjo proti Hrvaški.

Doma si česa podobnega ne bi privoščil

Švicar jo je zelo poceni odnesel glede na prometna pravila, ki veljajo v njegovi državi, sicer znani po rigoroznih prometnih kaznih. Tako tamkajšnji zakoni predvidevajo, da pri prekoračitvi hitrosti na avtocesti (splošna omejitev zgolj 120 km/h) za več kot 35 km/h kršitelju avtomatično sledi najmanj tromesečna prepoved vožnje, sodnik za prekrške in vpis v kazensko kartoteko. V register "kriminalcev" je kršitelj lahko vpisan več let, je razvidno iz spletne strani www.ch.ch.

Komentarjev 1
  • tecumseh_1975 09:30 27.avgust 2015.

    Pravi švajcer si take zadeve nebi privoščil niti doma niti v tujini. Za tega pa z 99,99% zanesljivostjo trdim da sploh ni bil državljan Švice amapk je imel samo sposojen BMW s švicarsko registracijo ki se začne z oznako "SG", ...prikaži več oziroma je bil naturaliziran Švicar rahlo temnejše polti, z zabrito frizuro in zlatnim lancem oko vrata ki se mu je mudilo na obisk k svojim na jug.