Svet
63 ogledov

13-letnik ubil učitelja

Cvetje in sveče pred šolo EPA
V eni izmed šol v Barceloni je fant ubil učitelja, še štiri ljudi je ranil.

Španija je v šoku; včeraj zjutraj je v šoli v Barceloni komaj 13-letni deček opravil pravcati morilski pohod. V šolsko stavbo je prišel oborožen s samostrelom, nožem in še z zračno pištolo.

Ob 9.15 se je pojavil pred vrati učilnice v drugem nadstropju; odprla mu je učiteljica in mu rekla, naj vstopi. Fant je vanjo izstrelil samostrel in jo hudo ranil, z nožem pa še eno izmed učenk, sicer učiteljičino hči.

Učenci so začeli kričati, zavladala je panika; stvari je želel pomiriti eden izmed učiteljev, v katerega je deček ravno tako izstrelil puščico iz samostrela, težko poškodovanega pa je potem še zabodel z nožem v predel trebuha, kar je bilo za učitelja usodno.

13-letnik je hudo poškodoval še eno izmed učenk in še eno učiteljico, vse štiri poškodovane so izven življenjske nevarnosti. Fanta je že včeraj pridržala policija, po zaslišanju so ga odpeljali na psihiatrični oddelek ene izmed barcelonskih bolnišnic. Po besedah njegovih sošolcev je že prejšnji teden napovedal, da bo pobil učitelje in potem storil samomor.

V skladu s španskimi zakoni osebe, mlajše od 14 let ni moč obsoditi za umor, z njimi se ukvarjajo psihologi in ostali strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.