Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Vzgojiteljici 13 mesecev zapora za izživljanje nad dveletniki

slovenija 10.12.13. novo mesto, vrtec jana, naselje Pod Trsko goro, otrok, otroc Jerca Božič Kranjec
Mariborsko tožilstvo je uspelo dokazati, da so bili otroci v vrtcu deležni grobega varovanja.

Nekdanja pomočnica vzgojiteljice v enem od mariborskih vrtcev Marjeta Veselič je bila na mariborskem okrožnem sodišču obsojena na 13 mesecev zaporne kazni zaradi zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. Sodba sicer še ni pravnomočna, saj je Veseličeva že napovedala pritožbo. Obeta pa se ji tudi pravdanje, saj so starši prizadetih otrok že napovedali, da bodo proti njej vložili odškodninsko tožbo.

Tožilstvo je uspelo sodišču za zdaj dokazati, da naj bi pomočnica vzgojiteljice v vrtcu dve deklici grobo vrgla na ležišče, ju, medtem ko sta jokali, polivala z vodo, eno izmed njiju pa je celo obrnila z glavo navzdol in jo z višine pasu spustila na posteljo ter ji tiščala glavo na blazino. Veseličeva to zanika in ob tem očita nekdanjim sodelavkam, da naj bi si te dogodke preprosto izmislile.

Sodnica Andreja Lukeš je v sodbi, kljub temu v celoti pritrdila tožilstvu in ravnanje Veseličeve označila za zavržno. Ob tem je še izrazila upanje, da bo ta sodba vlila poguma še kateremu od staršev, da pove, da mariborski primer verjetno ni osamljen.

Kriminalisti so v preiskavi predlani ugotovili, da je Veseličeva dalj časa izvajala fizično nasilje in surovo ravnala z dvema deklicama, takrat starima manj kot dve leti, ki sta ji bili zaupana v oskrbo. Septembra istega leta so jo kazensko ovadili mariborskemu tožilstvu, osumljena pa je takrat tudi zapustila svoje delovno mesto.

Komentarjev 1