Svet
19 ogledov

13. smrtonosni dan

Po napadu v Gazi EPA
Izraelska ofenziva na Gazo se je 13. dan le še okrepila in prinesla nove žrtve na obeh straneh.

To je bil do zdaj najbolj smrtonosen dan v trajanju obnovljenega oboroženega konflikta. V intenzivnem obstreljevanju Gaze je samo danes umrlo 87 Palestincev, 60 jih je živelo v isti soseski.

Po napadu na četrt Šujaija v vzhodnem delu mesta Gaza so uvedli kratkotrajno premirje, da so lahko reševalne ekipe prišle do ranjenih in mrtvih.

Palestinski militanti nadaljujejo z izstreljevanjem raket, ena je letela na mesto Aškelon. Na izraelski strani je v zadnjih 24 urah umrlo 13 vojakov. 

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je obljubil, da bodo z okrepljeno ofenzivo nadaljevali, kolikor časa bo to potrebno. Na očitke, da so med žrtvami njihovih napadov povečini civilisti, pa je krivdo zvrnil na Hamas  - češ, da Izraelci prebivalce pozivajo, naj odidejo, Hamasovci pa jih uporabljajo za živi ščit.

Uničili bolnišnico? 

Palestinski viri še trdijo, da so Izraelci uničili bolnišnico El Wafa, čeprav so vedeli, da tam ni skritega orožja. V rehabilitacijskem centru skrbijo za ljudi z dolgoročnimi poškodbami in psihološkimi motnjami, številni potrebujejo 24-urno oskrbo. Ob napadu so morali evakuirati tako osebje kot paciente.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.