Svet
419 ogledov

130 italijanskih družin zaradi obveznega cepljenja zahteva azil v Avstriji

Cepljenje Profimedias
130 staršev iz severa Italije se hoče zaradi uvedbe obveznega cepljenja, iz Italije preseliti v Avstrijo.

130 italijanskih družin je sporočilo, da bodo zaprosile za azil v Avstriji, ker ne želijo cepiti svojih otrok. Obvezno cepljenje je, zaradi naraščanja števila okuženih z ošpicami, Italija razglasila konec maja. Starši otrok, ki pred vstopom v šolo ne bodo imeli potrdila, da so cepljeni proti 12 najpogostejšim nalezljivim boleznim, bodo morali plačati kazen v višini od 500 do 7.500 evrov..

Zahtevajo možnost izbire

Gre za nemško govoreče italijanske družine, ki živijo ob meji z Avstrijo.

"Ne bomo dovolili, da bodo naše otroke zastrupili. Azil ni namenjen le ljudem, ki bežijo pred vojno, ampak lahko zanj zaprosijo tudi tisti, ki so jim bile kršene pravice," so zapisali v pismu, ki so ga poslali italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli, avstrijskemu predsedniku Alexandru Van der Bellnu in pisarni Združenih narodov za človekove pravice v Ženevi.

Predstavnik staršev aktivist Reinhold Holzer, biolog, ki je v 90-ih s štirimi otroki za nekaj časa pobegnil v Avstrijo, je prepričan, da so nekatere kemikalije v cepivih nevarne. Zavzema se za možnost izbire, kot jo imajo starši v Nemčiji, Avstriji ali Švici.

Pogoj za vpis v vrtec tudi v Sloveniji?

O ukrepih za večjo precepljenost razmišljajo tudi v Sloveniji, kjer je precepljenost po ugotovitvah pristojnih, padla pod mejo, ki zagotavlja kolektivno varnost pred širjenjem okužbe.

Eden od predlog je, da bi imeli otroci, ki so cepljeni, prednost pri vpisu v vrtec. Cepljenje naj bi postalo pogoj za tiste, ki se bodo vpisovali v zdravstvene srednje šole in fakultete

Komentarjev 9
  • erikkk 09:02 13.junij 2017.

    dober prikaz ..... zdravstvene plačance ti podatki ziher bolijo... saj odžirajo zaslužek in ozaveščajo ljudi o realnosti cepiv in cepljenja...bravo Alioness

  • erikkk 08:56 13.junij 2017.

    moj otrok ne bo nikogar zastrupu in tudi oni njega ne ... če se ne motim sem omenu učitelja na domu ... ane

  • zdrej 19:10 12.junij 2017.

    Alioness, resno? Resno? Cepivo proti očalam? Kar nekaj.