Šport
30 ogledov

14-letni Tiger Woods o rasizmu v golfu

14-letni Tiger Woods Youtube
Tiger Woods je kot afroameriški golfist pometel z veliko predsodki in več let zapored bil najboljše plačani športnik na svetu. A rasizem je večkrat občutil tudi na lastni koži.

Novice o golfistu Tigerju Woodsu so se v zadnjih letih vrstile v tabloidih, njegova športna kariera pa se je nekoliko ustavila. A 39-letni Američan je že od malih nog slovel po izjemnem talentu in želji postati najboljši golfist vseh časov.

Že pri dveh letih je sin veterana vietnamske vojne nastopil v televizijski oddaji Mike Douglas show in tam dokazal, da bo nekega dne uspešen golfist. Pri štirinajstih letih pa je dal televizijski intervju, v katerem je spregovoril tudi o vsakodnevnem rasizmu.

„Seveda občutim rasizem. Vsakič ko grem v kak klub, da bi igral golf čutim, da ljudje mislijo, da ne spadam tja. Gledajo me in vem kaj mislijo. Najhuje je v Teksasu in Floridi. Najbrž, ker je bilo tam največ sužnjev,“ je takrat komaj 14-letni Woods povedal novinarjem.

Med svoje idole pa je štel Michaela Jordna, Magica Johnsona in Wayne Gretzkyja, saj so imeli poseben talent in se je lahko z njimi identificiral. Med idole pa je štel tudi Martina Luthra Kinga mlajšega, o katerem je veliko bral.

Ime Tiger pa je dobil po vojaku, s katerim je bil njegov oče v Vietnamu. „Tiger“ je bil vzdevek tega vojaka, ki se iz vojne ni več vrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.