Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

140 policistov in kriminalistov nad preprodajalce drog

TNT Anže Petkovšek
Gorenjski kriminalisti v sodelovanju z ostalimi slovenskimi policijskimi upravami danes opravljajo hišne preiskave po vsej Sloveniji.

Kriminalisti zaključujejo dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo, v kateri na podlagi sodnih odredb iščejo predmete in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku za utemeljevanje sumov več kaznivih dejanj v povezavi s proizvodnjo in preprodajo prepovedanih drog ter hudodelskim združevanjem.

Pri izvedbi preiskave sodeluje preko 140 policistov in kriminalistov iz celotne Slovenije, predkazenski postopek pa usmerja kranjsko okrožno državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog se storilec kaznuje z zaporom do petnajstih let.

Podrobnosti še sledijo.

Komentarjev 1
  • Presvetli 11:49 01.oktober 2015.

    bla bla bla,pri nas je droga skoraj že legalna.Koga sploh farbate s tem,vsak drugi je odjemalec in diler v sloveniji pa ne naredite nič. Verjetno lovite tiste kateri ne delajo za ameriški narko kartel in njihovo linijo na balkanu. Če ...prikaži več bi vi želeli bi morali pozapret več kot 50% slovencev katere imate pred nosom pa jih ne želite videt!!! Banda lažniva