Svet
215 ogledov

15 let od največjega škandala v zgodovini televizije

Lepo je biti milijonar Youtube
Do zmage je v kvizu Lepo je biti milijonar je prišel s kašljanjem.

V času največje popularnosti šova Lepo je biti milijonar je 9. septembra 2001 major Charles Ingram pravilno odgovoril na vsa vprašanja in priigral milijon funtov, ki pa jih ni nikoli dobil. Namesto da bi postal milijonar je postal "zvezda" enega največjih televizijskih škandalov. 

Začel je slabo, a je bila oddaje nato konec. V naslednji epizodi pa je pravilno odgovoril na vsa vprašanja. A prevaro, s katero je prišel do glavne nagrade, so hitro spregledali. S soprogo Diano in znancem Tecwenom Whittockom je imel dogovor, da zakašljata, ko on prebere pravilen odgovor. 

Menda se je po oddaji z ženo grdo skregal, saj mu je zamerila, da je šel do konca in se ni zadovoljil z manjšo nagrado. Če bi jo poslušal, jih morda ne bi nikoli odkrili in bi lahko odplačala 50 tisoč funtov dolga, ki sta ga imela takrat. Namesto tega pa so vsi trije končali na sodišču. Zakonca sta dobila 18 mesecev pogojne kazni, Wihttock eno leto, plačati pa so morali še 115 tisoč funtov kazni. 

Kako je potekal kviz z ogromno kašljanja, si lahko ogledate v posnetku. Njegovo veselje, ko je osvojil milijon funtov, je postalo legendarno. 

 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • zwqne 17:09 13.september 2016.

    Sledila bi kontra-tožba in odškodnnina...!

  • watcher 11:38 12.september 2016.

    V Sloveniji bi jim nagrado izlpačali, nato bi jih tožili za goljufijo, na koncu pa bi primer zastaral.