Svet
26 ogledov

16-letnika vrstniki trpinčili in ponižali

biznis 07.09.2007, nasilje mladoletnikov, solarji, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol Fotografija je simbolična.
Iz ZDA poročajo o neverjetnem nasilju med najstniki.

V ameriški zvezni državi Oregon so najstniki, trije fantje in dekle, svojemu sošolcu v čelo vrezali kljukasti križ. Nesrečnika so z obljubo, da mu bodo priskrbeli droge in seks, zvabili v lopo, kjer so mu nato zaukazali, naj se sleče. 15-letni napadalec ga je nato z zračno puško ustrelil v prsni koš, mednožje in roko ter ga prisili, da poje mačje iztrebke. Kot še izhaja iz policijskega poročila, je žrtev mučiteljem ušla, ko so ti od nje zahtevali, naj jim priskrbi denar za droge in rolko. Mladenič se je zatekel v neki avtomobilski salon, kjer je počakal na prihod policistov.

Trem nepridipravom, ki so starejši od 15 let, bodo sodili kot odraslim, 14-letniku, vodji akcije, pa kot mladoletniku. Po aretaciji so povedali, da so se 16-letnika lotili iz maščevanja, ker je nekega drugega učenca označil za homoseksualca. 

"Pri tem zločinu je še posebej šokantno to, da najstniki ne razumejo, da so kršili zakon. Nihče se ni pokesal,“ je za spletno stran katu.com povedal vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.