Svet
240 ogledov

18 dni po roku rodila mrtvo deklico

porod EPA
Oče mrtvorojene deklice, ki se je rodila 18 dni po predvidenem roku, za njeno smrt krivi zdravnike, ki niso hoteli sprožiti poroda.
V kantonalni bolnišnici v Bihaču se je v četrtek rodila mrtva dojenčica. Umrla je zaradi pomanjkanja kisika v maternici, poročajo bosanski mediji. Deklica se je rodila 18 dni po predvidenem roku, ki je bil predviden za porod.
 

Moledovala zdravnike, da sprožijo porod

"Ženo so na termin poroda, 17. maja, odpeljal v bolnišnico, kjer so nama zdravniki rekli, da še ni čas za porod in jo napotili domov. Po sedmih dneh jo je zdravnik, ki je bil odgovoren za njeno nosečnost, sprejel v bolnišnico, kjer je ostala vse do smrti otroka," razlaga oče preminule dojenčice Vahid Muhić. Po njegovih besedah so zdravniki odlagali porod vse do 4. junija.
 

"Dan preden je umrla, je žena moledovala zdravnike, naj ji sprožijo porod. Čutila je, da je otrok zelo nemiren, kot da hoče ven, vendra so zdravniki rekli, da to ne pomeni nič," dodaja oče. Naslednje jutro ga je žena poklicala in mu povedala, da otrok ni v redu in da mora roditi. Sam porod naj bi trajal le 20 minut.

"Glede na odpustno pismo pediatra, otrok ni imel več kisika, ker je postal neodvisen od mame in je začel vdihovati plodovnico," v solzah razlaga Muhić.

"V bolnici ni nihče naredil ničesar, da bi se dojenček rodil. Rekli so, da čakajo, da se žena začne odpirati."

Direktor bolnice nima nobenih informacij

"Noben od zdravnikov ni ukrepal, ker imajo vsi svoje zasebne ordanicacije. Moja žena pa ni hodila k njim, bila je pri zdravniku v Cazinu. Ženske, ki od tam prihajajo v bolnico, čakajo na naravni porod," pravi Muhić. Dodaja, da je zdravnik, ki je spremljal nosečnost, potrdil, da je bil otrok sicer zdrav.

"Zahteval bom odgovore, ker hočem, da nekdo odgovarja, ker so ubili otroka. Vem, da se bodo branili, vendar na nepošten način."

Novinarji Avaza so pred dvema dnevoma poklicali direktorjaa bolnice Smaila Derviševića, ki jim je povedal, da ima prost dan ter da nima nobenih informacij o omenjenem dogodku.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 08:42 10.junij 2015.

    Očitno je mislil da je Bihač v Sloveniji haha....

  • Janez_53 09:16 09.junij 2015.

    Si polpismen? Naši zdravniki, njihove plače in stavke NIMAJO NIČ s tem primerom! Konkretni dogodek se je zgodil v Bosni. Se pa seveda podobne svinjarije dogajajo tudi pri nas.

  • moder 08:18 09.junij 2015.

    Vsem, ker se imajo za bogove neodvisno od meje. Kar poglej pri nas razne Kastelice, Kreke, Korene, Petričeve,...